Maskavā paziņo par koronavīrusa vakcīnas klīnisko pētījumu pabeigšanu. Vakcinēšanu cer uzsākt jau oktobrī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcīna. Ilustratīvs foto.
Vakcīna. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Maskavas veselības aizsardzības ministrs Mihails Muraško paziņojis par koronavīrusa vakcīnas klīnisko pētījumu pabeigšanu un plāniem tās izmantot jau no oktobra, vēstī ziņu aģentūra "Reuters".

Ziņu aģentūra "Interfax" vēsta, ka jau oktobrī vakcīnas pret koronavīrusu saņems ārsti un skolotāji, bet pašlaik ir uzsāktas formālās darbības, lai jauno medikamentu oficiāli apstiprinātu kā lietošanai derīgu.

"Plašu vakcināciju mēs uzsāksim oktobrī", paziņojis Muraško.

Visā pasaulē pašlaik notiek drudžaini darbi pie vairāk nekā 100 šādu vakcīnu izstrādes, taču trešajā pētījumu stadijā, kas paredz plašu izmēģinājumu uz cilvēkiem, pašlaik atrodas četras vakcīnas, liecina Pasaules Veselības aizsardzības organizācijas rīcībā esošie dati. Trīs no minētajām vakcīnām ir izstrādātas Ķīnā un Lielbritānijā.

Ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz vārdā neminētiem, taču labi informētiem avotiem, iepriekš vēstīja, ka Krievijas varasiestādes pirmo vakcīnu pret koronavīrusu gatavojas apstiprināt augustā. Tas, cik straujā tempā Krievija to dara, liek jautāt, vai šī nebūs kārtējā reize, kad nacionālās zinātnes prestiža vārdā netiek novārtā atstāta cilvēku drošība un veselība. Vācijas zinātnes ministre Anja Karličeka nesen izteikusies, ka ar plašākai sabiedrībai pieejamu vakcīnu nevar rēķināties agrāk par nākamā gada vidu.

Krievija pēc ASV, Brazīlijas un Indijas ir valsts ar procentuāli vislielāko inficēto skaitu. Pēdējo 24 stundu laikā ar koronavīrusu inficēto pilsoņu skaits šajā valstī pieaudzis par 5462 līdz 845 443. Kopš 20. jūlija vienā dienā no jauna inficēto skaits ir sarucis zem 6000. No koronavīrusa mirušo skaits pēdējā diennaktī pieaudzis par 95, sasniedzot 14 058.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu