"Man arī šķita, ka esmu labā formā." Bijušais boksa čempions nāk klajā ar nopietnu brīdinājumu Taisonam un Džounsam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons un Rojs Džounss jaunākais
Maiks Taisons un Rojs Džounss jaunākais Foto: EPA, AFP/Scanpix/ Apollo kolāža

Bijušais smagā svara čempions boksā Džordžs Formens sarunā ar "TMZ" brīdinājis Maiku Taisonu un Roju Džounsu jaunāko par viņu atgriešanās cīņas bīstamību.

Jau iepriekš ziņots, ka Taisons boksa ringā atgriezīsies 12. septembrī, aizvadot cīņu pret citu boksa leģendu Roju Džounsu jaunāko.

Abas boksa ikonas par šādu neierastu soli ir brīdinājis bijušais smagā svara čempions Džordžs Formens, kurš tomēr uzskata, ka abiem vīriem boksa cimdus tomēr būtu labāk atstāt uz nagliņas.

"Ir laiks, kad jāsāk domāt par savu veselību. Protams, no vienas puses, tas ir skaisti, ka viņi atgriežas ringā. Varbūt, ka viņi ienākumus varētu ziedot kādai konkrētai labdarībai. Ir labi atgriezties, bet tam ir jābūt vairāk izklaidējošam pasākumam. Es ceru, ka viņi viens otram nesitīs pa īstam," sacīja bijušais bokseris.

"Es viņiem gribētu pateikt, ka tas ir ļoti bīstami, bet, kad tu esi nolēmis darīt ko tādu, tavas domas nevar izmainīt. Tu nevari viņiem pateikt: "Nedariet to." Es zinu, ka viņi neklausīsies," atzina 71 gadu vecais amerikānis.

Formenam atgriešanās ringā nav svešs temats, jo leģendārais amerikāņu bokseris pirmo reizi karjerai punktu lika vien 28 gadu vecumā. Tikai pēc 10 gadu pauzes Formens atgriezās boksa ringā. Vēl iespaidīgāks ir fakts, ka 45 gadu vecumā amerikānim atkal izdevās tikt pie smagā svara čempiona jostas. Tādējādi Formens kļuva par visu laiku vecāko smagā svara čempionu - rekords, kas viņam pieder vēl šobaltdien.

Pēc tam bokseris otro reizi lēma par labu karjeras noslēgumam, bet, kā atklāj pats Formens, arī ar to neesot bijis gana. 55 gadu vecumā viņš esot bijis gatavs atgriezties boksa ringā, tomēr boksera domas mainījusi viņa sieva.

"Man bija 55. Man arī šķita, ka esmu formā. Bet mana sieva teica: "Džordž, vai tad pareizais veids, kā aiziet no sporta, ir ar domu, ka tu to vēl vari?" Tajā mirklī es sapratu, ka nav vērts domāt par atgriešanos. Neilgi pēc tam ringā mira bokseris un es sapratu, ka es vairs nekad necīnīšos," nobeigumā sacīja Formens.

Formens savas karjeras laikā 81 profesionālajā cīņā izcīnīja 76 uzvaras, piedzīvojot piecas neveiksmes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu