"Mēs ejam tādā mazā sastāvā." Covid-19 dēļ šogad svētceļojumā uz Aglonu dodas mazāk cilvēku (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vasara ir laiks, kad Latvijas ticīgie, lielākoties katoļi, dodas svētceļojumā uz Aglonu, lai piedalītos Vissvētākās jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos. Tiesa gan, Covid-19 dēļ šoreiz ir krietni ierobežots apmeklētāju skaits un arī svētceļnieku ir mazāk, vēstī "TV3 ziņas".

Rīgā pie Svētā Jēkaba katedrāles aptuveni desmit cilvēku pošas svētceļojumam uz Aglonu. To rīko Gunta Ziemele.

"Es sāku no bērna kājas iet svētceļojumā. Kad man bija 16 gadu, es sāku organizēt svētceļojumus, palīdzēt vadīt un tad jau sāku arī pati vadīt. Līdz ar to tie ir tiešām neskaitāmi daudzi," viņa stāsta.

Tomēr šis ir citāds svētceļojums, jo jāievēro piesardzības pasākumi. 

"Mēs ejam tādā mazā sastāvā. Tas ir saistīts, protams, ar visu situāciju valstī, kāda šeit bijusi ar Covid. Protams, ir grupas, kas ies un ir lielas grupas. Bet mēs kaut kā saņēmām sirdī aicinājumu, ka mēs ejam mazā sastāvā. Bet katrā ziņā mēs esam atvērti, ja kāds jūt aicināju, redz un ir uzrunāts, ka vēlas mums pievienoties, tad to būs iespēja izdarīt," viņa turpina.

Viņa stāsta, ka ceļā nereti nākas saskarties arī ar dažādām grūtībām. Un runa nav tikai par tulznām vai sāpošiem muskuļiem.

"Ja cilvēks ir fiziski noguris, tad ir emocionāli jutīgāks. Un, protams, tad var un sāk izpausties kādi mūsu emocionālie ievainojumi – kādam dusmas, kādam aizkaitinājums. Un tas ir tikai normāli. Mēs esam cilvēki. Un svarīgi arī pieņemt, ka es drīkstu būt vājš tajā brīdī," stāsta svētceļniece.

Garajā ceļā viņi dodas ar dziesmām un baznīcas zvanu skaņu pavadībā. Lai sasniegtu Aglonu, svētceļnieki neiet pa taisnāko maršrutu. Viņi mēros vairāk nekā 300 kilometru garu ceļu. Tas prasīs divas nedēļas. Aglonas bazilikā viņi plāno ierasties 14. augustā, dienu pirms Vissvētākās jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem.

Aglona var uzņemt ap 200 000 viesu, bet šoreiz svētkos ļauts piedalīties tikai trīs tūkstošiem cilvēku, pulcēšanās ierobežojumu dēļ.

Video: "TV3 ziņas" sižets

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu