Krievijā par 26 000 eiro iespējams iegādāties Volgu, kas tika ražota VDD vajadzībām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Volga GAZ 24-34
Volga GAZ 24-34 Foto: auto.ru

Krievijas sludinājumu portālā auto.ru nupat nonācis vilinošs piedāvājums - par 2,3 miljoniem rubļu iegādāties Volgu GAZ 24-34, ko Gorkijas automobiļu rūpnīca (GAZ) ražoja Valsts drošības dienesta vajadzībām. 

Dažādu institūciju direktori, kolhozu priekšsēdētāji, taksometru vadītāji brauca ar parastām GAZ 24, kam iebūvēts 2,4 litru četru cilindru motors.

Komfortabls šo automobiļu maksimālais ātrums bija ap 120 kilometriem stundā, bet tehniskajos datos minēts, ka 145 - 147 km/h. Tātad jebkurā gadījumā nekāda dižā skriešanās ar šiem automobiļiem nevarēja sanākt. Vienalga, vai tu biji likuma vienā vai otrā pusē.

Tādēļ iekšlietu struktūru vajadzībām GAZ izlaida 244 modeļa 24-34 eksemplārus. Šie auto no masveidā ražotajiem standarta līdziniekiem vizuāli neatšķīrās - tās bija tādas pašas necilas Volgas, kas perfekti iekļāvās satiksmē. Šo automobiļu ierocis bija ne jau Makarov pistole cimdu nodalījumā, bet gan zem motora pārsega iebūvētais 5,5 litru V8 dzinējs no GAZ 13 jeb automobiļa Čaika un trīs pakāpju automātiskā pārnesumkārba.

Motora jauda ir 195 zirgspēki un taisnā ceļa posmā tie deva iespēju "drošībniekiem" ar Volgu sasniegt 170 km/h. Tāpat automobilim ir pastiprināta balstiekārta, lielāka diametra stabilizatoru stieņi, savukārt daži GAZ 24-34 eksemplāri bija apgādāti arī ar disku bremzēm no jaunākas Volga GAZ 3102.

Vai tādas ir pārdošanā nonākušajam automobilim, ziņu nav. Toties profila fotogrāfijās lieliski var redzēt, kādu iespaidu uz automobili atstājusi masīvā V8 dzinēja uzstādīšana.

Kā jau minēts pašreizējais automobiļa īpašnieks, kura īpašumā pelēkais spēkrats bijis vairāk nekā 8 gadus, par to prasa 2,3 miljonus rubļu jeb nedaudz vairāk par 26 tūkstošiem eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu