"TikTok" nākotne ASV: Tuvākajās dienās gaidāms Trampa paziņojums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

ASV prezidents Donalds Tramps drīzumā nāks klajā ar paziņojumu par lietotni "TikTok", svētdien, 2. augustā, pavēstījis ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.

Tramps piektdien lika noprast, ka gatavojas aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, izmantojot ārkārtējās ekonomiskās pilnvaras vai izpildrīkojumu.

"Viņš rīkosies tuvākajās dienās, ņemot vērā daudzos drošības riskus, ko rada lietotne, kas saistīta ar Ķīnas Komunistisko partiju," telekanālam "Fox News" pavēstīja Pompeo.

ASV amatpersonas pēdējos mēnešos paudušas bažas, ka Pekina varētu izmantot "TikTok" spiegošanai vai cenzēt lietotnes saturu. Savukārt "TikTok" noliedz, ka to ietekmētu Ķīnas valdība.

"TikTok" popularitāte pasaulē pēdējā laikā strauji pieaugusi, īpaši gados jaunu cilvēku vidū. Lietotne piedāvā veidot īsus videoklipus un ar tiem dalīties.

ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins intervijā "ABC News" sacīja, ka "TikTok" nevar turpināt pastāvēt esošajā formātā.

Mnučins, kurš vada Ārvalstu investīciju Savienotajās Valstīs komiteju, sacīja, ka komiteja izvērtē "TikTok" darbību un ir secinājusi, ka"TikTok" nevar turpināt darboties esošajā formātā, jo pastāv risks, ka tā sūta uz Ķīnu datus par 100 miljoniem amerikāņu.

Ministrs norādīja, ka prezidents var pieprasīt, lai Ķīnas interneta tehnoloģiju kompānija "ByteDance" pārdod uzņēmumu, kas Savienotajās Valstīs pārvalda lietotni "TikTok", vai arī nobloķēt lietotni ASV.

ASV datortehnoloģiju kompānija "Microsoft" ir apstiprinājusi, ka ved sarunas par "TikTok" iegādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu