Ēģipte atbild Maskam: Nē, piramīdas neuzcēla citplanētieši (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ēģipte aicinājusi miljardieri Īlonu Masku apciemot valsti un pašam pārbaudīt, ka visā pasaulē zināmās piramīdas nav būvējuši citplanētieši, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

"SpaceX" vadītājs tvītā šķietami pauda atbalstu sazvērestības teorijai, ka milzu celtņu būvēšanā iesaistīti citplanētieši. Taču Ēģiptes starptautiskās sadarbības ministre nevēlas, lai tiem tiktu piešķirti nopelni. Viņa pauda, ka kapeņu apskatīšana sniegtu pierādījumus par to, kas tās cēlis.

Piektdien, 31. jūlijā, Masks tvītoja: "Citplanētieši uzbūvēja piramīdas, acīmredzami," kas tika retvītots vairāk nekā 84 000 reižu.

Ēģiptes starptautiskās sadarbības ministre Ranija al-Mašata sociālajā tīklā atbildēja, sakot ka seko līdzi un apbrīno Maska darbu.

"Es ar lielu apbrīnu sekoju jūsu darbam. Es ielūdzu jūs un "SpaceX" izpētīt rakstīto par to, kā piramīdas tika uzceltas, kā arī apskatīt piramīdu būvētāju kapenes. Maska kungs, mēs jūs gaidām," rakstīja ministre.

Ēģiptiešu arheologs Zahi Havass arī atbildēja īsā video arābu valodā, kurā sacīja, ka Maska paustais ir "pilnīga halucinācija".

Vēlāk Masks dalījās ar saiti uz "BBC History" rakstu par piramīdu būvētāju dzīvēm. "Šajā BBC rakstā ir saprotams apkopojums tam, kā tas tika paveikts," rakstīja uzņēmējs.

Mūsdienās saglabājušās vairāk nekā 100 piramīdas, no kurām visslavenākās - Gīzas piramīdas - slejas vairāk nekā 135 metru augstumā. Lielākā daļa piramīdu celtas kā Ēģiptes valdnieku kapenes.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu