Video ⟩ Sandim Ozoliņam 48! Atskaties uz dažiem no spilgtākajiem leģendārā hokejista karjeras mirkļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sandis Ozoliņš
Sandis Ozoliņš Foto: Reuters/ScanPix

Sandis Ozoliņš ir, iespējams, visu laiku labākais latviešu hokejists. Siguldā dzimušajam aizsargam pavisam noteikti ir padevusies pati veiksmīgākā karjera Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Šodien Latvijas hokeja leģendai aprit 48. Par godu Sandim Ozoliņam, atskatīsimies uz dažiem no viņa karjeras spilgtākajiem mirkļiem.

Ozoliņam jau no pašiem karjeras pirmsākumiem ir bijusi lieliska vārtu gūšanas garša. Šeit Sandis, vēl nespēlēdams ar savu leģendāro 8. numuru atnes uzvaru Sanhosē "Sharks".

Video: Ozoliņš atnes uzvaru Sanhose "Sharks"

1996. gadā Ozoliņš kopā ar Kolorādo "Avalanche" kļuva par pirmo un, līdz šim vienīgo latvieti, kurš virs galvas ir cēlis Stenlija kausu. Lūk, Sanda pirmais izslēgšanas spēļu vārtu guvums "Avalanche" krāsās, pie tam, tipiskā Ozoliņa manierē - īstajā brīdī un vietā pielavoties pretinieku vārtiem.

Video: Ozoliņa pirmais vārtu guvums "Avalanche" rindās

Ozoliņš nebūt nebija pazīstams kā kauslis, bet, kad pretinieks nogrēkojās, latviešu aizsargs nekautrējās arī no dūru cīņām. Lai gan sekmes bija atšķirīgas, Ozoliņš allaž bija gatavs iestāties par saviem komandas biedriem.

Video: Ozoliņš pret Martinu Štrbāku

Video: Veins Primo pret Sandi Ozoliņu

Sandis mācēja ne tikai apdraudēt pretinieku vārtus...

Video: Ozoliņš glābj "Sharks" vārtus

Atgriežoties Latvijā (Rīgas "Dinamo"), Sanda labākās dienas jau bija viņam aiz muguras. Tas gan neliedza Latvijas hokeja spīdeklim būt vienam no komandas līderiem gan ģērbtuvēs, gan laukumā. Rīgas kluba rindās Ozoliņš 182 mačos iekrāja 97 rezultativitātes punktus (26+71). Lūk, apliecinājums, ka Sandim Rīgas "Dinamo" "pulveris" vēl bija sauss.

Video: Ozoliņš atdod elegantu piespēli Marselam Hosam

Video: Ozoliņš savā elementā

Ozoliņš savas NHL karjeras laikā iekrāja kopumā 564 punktus (167+397). Lūk, teju deviņas minūtes ar Latvijas hokeja leģendas skaistākajiem momentiem.

Lai priecīgi, Ozo!

Video: Ozoliņa spilgtākie momenti

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu