Lai nodrošinātu distancēšanās prasību ievērošanu, Daugavpils Sociālajā dienestā nācies piesaistīt policiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Lai nodrošinātu distancēšanās prasību ievēršanu, Daugavpils Sociālajā dienestā nācies piesaistīt pašvaldības policiju.

Kā aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā, neskatoties uz to, ka Covid-19 izplatības riski joprojām pastāv, daudzi Daugavpils Sociālā dienesta klienti atklāti ignorē distancēšanas noteikumus. Šāda situācija izveidojusies klientu pieņemšanas centrā Lāčplēša ielā 39, kur vadībai nācies lūgt arī pēc pašvaldības policijas palīdzības.

Līdz šim Sociālajā dienestā bija trīs iesniegumu iesniegšanas veidi - izmatojot portālu "Latvija.lv", pēc iepriekšējās pierakstīšanās, kā arī dzīvajā rindā no ēkas pagalma Lāčplēša ielā. Uz vietas strādā konsultants, kas palīdz aizpildīt dokumentus. Tomēr ir ļoti grūti tikt galā ar visu plūsmu, no kuras daļa nāk, lai saņemtu palīdzību arī no Latvijas Sarkanā Krusta, norāda dienestā.

Klienti neietur distanci viens no otra, nelieto sejas maskas un drūzmējas pie pašas ieejas. Esot novērots arī, ka tie, kas nāk pēc iepriekšējā pieraksta, ierodas pusstundu vai pat stundu pirms sava laika.

Klientu apkalpošanas centra darba režīms no šodienas mainījies, atverot galveno ieeju no Lāčplēša ielas un daļēji atjaunojot rindas numuru sistēmu. Trešdienās un piektdienās klientu pieņemšana nenotiks, jo darbiniekiem būs jāveic darbs, kas saistīts ar personu statusu atjaunināšanu, jo iepriekš, ārkārtas situācijas dēļ izziņu derīguma termiņš bija pārcelts uz 31. jūliju. Lai izvairītos no grūtībām, Sociālais dienests jau ir sācis atsaukt darbiniekus no atvaļinājumiem.

No šodienas klientu centrs atvērts arī Liepājas ielā 4, kur nebūs dzīvās rindas, un apkalpošana notiks tikai pēc iepriekšējās pierakstīšanās.

"Ikvienam Sociālā dienesta klientam šobrīd ir jāsaprot, ka, ja vismaz viens no palīdzības nodaļas darbiniekiem saslimst, uz karantīnu būs jāsūta visa nodaļa, kas radīs lielas grūtības visiem atbalsta saņēmējiem. Tāpēc Sociālais dienests lūdz ar izpratni izturēties pret centru darbu un ievērot sabiedrisko vietu apmeklēšanas kultūru," aicina dienestā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu