Ķirsonu "Lido" padomes priekšsēdētāja amatā nomaina Māris Blumbergs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Māris Blumbergs
Māris Blumbergs Foto: Ieva Leiniša/LETA

AS "Lido" padomes priekšsēdētāja amatā uzņēmuma dibinātāju un ilggadējo vadītāju Gunāru Ķirsonu nomainījis Māris Blumbergs, aģentūru LETA informēja "Lido" pārstāvji.

"Firmas.lv" dati liecina, padomes locekļa amatā iecelts Armands Grīnbergs, nomainot Valēriju Lieģi, savukārt Oļesja Sergejeva darbu padomē turpina.

Kā uzsver "Lido" pārstāvji, Ķirsons izmaiņas padomē veicis, lai spēcinātu uzņēmuma līderpozīcijas tirgū un pilnveidotu uzņēmuma pārvaldību.

"Lido" pārstāvji informēja, ka Blumbergam, kurš "Lido" vadīja no 2017.gada aprīļa līdz 2019.gada maijam, ir plaša pieredze vadošos amatos finanšu sektorā, tostarp vairāk nekā desmit gadu pieredze investīciju vadības uzņēmumā. Savukārt Grīnbergam, kurš nule pievienojies "Lido" padomes sastāvam, ir vairāk nekā 15 gadu pieredze darbā dažādās biznesa jomās.

Uzņēmuma pārstāvji uzver, ka Ķirsons neplāno pārdot uzņēmumu akciju kontrolpaketi un turpmāk pievērsīsies uzņēmuma attīstības un jaunu tehnoloģiju ieviešanas projektiem.

Uzņēmuma valdi turpina vadīt Rita Auziņa un tajā darbojas arī Renārs Gulbis un Rasmuss Pētersons.

Kā ziņots, Konkurences padome (KP) atļāvusi "Amber Beverage Group Holding" iegūt izšķirošu ietekmi AS "Lido".

2018.gadā "Lido" strādāja ar 41,883 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 7,3 reizes un bija 241 365 eiro. Kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

"Lido" reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,292 miljoni eiro. Kompānijas patiesā labuma guvēji ir Ķirsons un Krievijas pilsonis Vladimirs Šestakovs, kuram pieder holdingkompānija SIA "VSh Holding".

Savukārt "Amber Beverage Group" ir starptautisks alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerns, kas strādā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Apvienotajā Karalistē, Austrālijā, Austrijā un Baltijā. "Amber Beverage Group" ietilpst arī "Latvijas balzams". "Amber Beverage Group" īpašnieks ir miljardieris Jurijs Šeflers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu