Jauna informācija par šausminošo avāriju Babītes novadā - bojā gājuši 18 un 19 gadus veci jaunieši (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija.
Valsts policija. Foto: Edijs Pālens/LETA

157 avārijās 39 ievainotie un četri bojāgājušie – tieši tik skaudra bijusi aizvadītā nedēļas nogale uz valsts autoceļiem, vēsta raidījums "Degpunktā".

​Šausminoša avārija, kurā gāja bojā divi jaunieši, proti, 18 gadus veca sieviete un 19 gadus vecs puisis, notika naktī uz svētdienu, 2. augustu, zem viadukta Liepājas šosejas sākumā.

Automašīnas "Mazda" vadītājs, braucot uz Rīgas pusi, nesavaldīja mašīnu vai nepamanīja, ka ceļš aiziet līkumā, un lielā ātrumā taranēja tilta balstu. Trieciena dēļ automašīna aizdegās.

Kā norādīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola, tad pēc avarēšanas aizdedzies mašīnas dzinējs. 

Tiek pieļauts, ka abi jaunieši bija miruši jau pirms automašīna aizdegusies, taču ekspertīze sniegs precīzākas atbildes.

Likumsargiem šīs traģiskās avārijas šķetināšanā palīdzētu papildu informācija no aculieciniekiem, kuri redzēja sadursmes brīdi.

Policija aicina atsaukties ikvienu, kuram ir noderīga informācija. Ziņojiet, zvanot pa tālruņiem: 67086668 vai 67219705.

Arī svētdiena neiztika bez nopietniem incidentiem. Īsi pirms pulksten 13.00 iespaidīga avārija, kurā kopumā cieta deviņi cilvēki, piedzīvota uz Liepājas-Rucavas šosejas pie pagrieziena uz Jūrmalciemu. Pasažieru autobuss sadūrās ar vieglo automašīnu ”Audi”. Abi braucamrīki nokļuva grāvī, bet autobuss – apgāzās. Palīgā nelaimē nonākušajiem atsteidzās prāvas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes, un slimnīcā ar dažādām traumām nonākuši četri cilvēki. Par laimi, neviena ievainotā pasažiera dzīvība nav briesmās. Negadījuma cēloņus precizē policijas izmeklētāji.

Sestdienas, 1. augusta, pēcpusdienā Rīgā, Šmerļa ielā, uz gājēju pārējas kāda pamatīgā alkohola reibumā esoša "Lexus" vadītāja notrieca gājēju, kura tobrīd atļautā vietā šķērsoja brauktuvi.

Diemžēl sadursmē ar automašīnu kundze guva nāvējošas traumas un mira turpat notikuma vietā. Pret negadījuma izraisītāju ir sākts kriminālprocess, turklāt noskaidrojās, ka pie stūres šofere sēdusies trīs promiļu reibumā.

Vēl viens smags negadījums uz ceļa, kas prasīja cilvēku upurus, notika sestdien ap plkst. 3.30 Zilupes novada Zaļesjes pagastā, pie Terehovas robežkontroles punkta. Tur ceļu nesadalīja divi spēkrati – kravas auto "DAF" ar piekabi un vieglais "Volkswagen Passat". Mazākās automašīnas vadītājs guva nopietnus ievainojumus, bet viņa pasažieris gāja bojā.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu