Lielbritānijas valdība aicina uzkrāt medicīnas preces pirms "Brexit" pārejas posma beigām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tabletes; ilustratīvs foto.
Tabletes; ilustratīvs foto. Foto: Ieva Čīka/LETA

Lielbritānijas valdība pirmdien, 3. augustā, aicināja medicīnas preču piegādātājus veidot uzkrājumus, ņemot vērā to, ka tuvojas breksita pārejas posma beigas.

"Mēs mudinām uzņēmumus padarīt uzkrāšanu par svarīgu daļu no rezerves plāniem, un aicinām nozari pēc iespējas veidot uzkrājumus, kuru mērķa līmenis būtu sešu nedēļu kopējais [medicīnas preču] daudzums Lielbritānijā," teikts Veselības ministrijas vēstulē medicīnas preču piegādātājiem, kura pirmdien publicēta ministrijas vietnē.

Šādu rezervju veidošana ir vēl jo svarīgāka tāpēc, ka jaunā koronavīrusa pandēmija jau ir apgrūtinājusi daudzu preču piegādi.

Lai gan Lielbritānija jau 31.janvārī atstāja Eiropas Savienību (ES), līdz gada beigām ilgst pārejas periods, kura laikā valsts vēl paliek ES iekšējā tirgū un muitas savienībā.

Sarunas par pēcbreksita brīvās tirdzniecības vienošanos starp Lielbritāniju un ES pašlaik ir nonākušas strupceļā. Ja vienošanās netiks panākta, tad abu pušu attiecības tirdzniecībā turpmāk regulēs Starptautiskās tirdzniecības organizācijas (STO) noteikumi ar muitas nodevām un tirdzniecības barjerām.

Šāds scenārijs var nozīmēt preču plūsmas samazināšanos starp Lielbritāniju un ES. Valdība tagad fokusējas uz to, lai ierobežotu preču plūsmas samazināšanās ietekmi uz medikamentu un citu medicīnas preču piegādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu