"Tas varēja notikt jebkurā vietā." CSDD uzskata, ka traģiskais negadījums nav saistīts ar tehniskās apskates kārtību (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Plašu rezonansi izvērsis nesenais traģiskais nelaimes gadījums pie Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD). Negadījums, piektdien, 31. jūlijā, kad tika nāvējoši sabraukts bērns, liek aizdomāties - vai ir droši atrasties pie CSDD tehniskās apskates ēkas Rīgā? LTV raidījums "Panorāma" devās noskaidrot atbildi.

Īsi pēc pulksten 13 kāds auto devās ārā no CSDD tehniskās apskates stacijas un sabrauca bērnu. Aculiecinieki stāstīja, ka, iespējams, šoferis sajauca gāzes un bremzes pedāļus. Zēns no gūtajām traumām mira.

Pirmdien turpat, kur izdzisa bērna dzīvība, atkal stāvēja cilvēki. Jo to paredz jauna tehniskās apskates kārtība, kas ir saistīta ar Covid-19 izplatību: cilvēki gaida ārā, kamēr iekšā notiek pārbaude.

"Ja nav iespējams ievērot divu metru distanci no apkārtējiem, veicot tehniskās apskates procesu, tad iespējamais drošākais veids ir lūgt apmeklētājus uzgaidīt ārtelpās, kur iespējamais inficēšanās risks ir zemāks. Gaidot ārtelpās, būtu jāizslēdz pulcēšanās un drūzmēšanās, tādējādi mazinot riskus inficēties gan apmeklētājiem, gan darbiniekiem," raidījumam norāda Slimību profilakses un kontroles centrs.

CSDD uzskata, ka traģiskais negadījums nav saistīts ar tehniskās apskates kārtību.

"Tā bija neiedomājama apstākļu sakritība tajā brīdī, laikā un telpā. Un diemžēl mums ir jāsaka, ka tas varēja notikt jebkurā vietā.

Mēs veicam situācijas novērtējumu. Ja būs nepieciešams, piesaistīsim arī neatkarīgus ekspertus, kas novērtēs bīstamības, kas var rasties gan pašā tehniskās apskates procesa laikā, gan pie tehniskās apskates," LTV stāstīja CSDD pārstāve Ieva Bērziņa.

"Trotuārs atrodas tieši pretī izbrauktuvei no līnijas. Tā platība nav pārāk plata, un nav pārāk plaši, lai automobiļi, it īpaši vairāki vienlaikus, varētu droši manevrēt. It sevišķi, ja tiem pretī atrodas cilvēki. Viņiem būt jāatrodas citā vietā," uzsvēra satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis.

Cik ilgi tehniskās apskates notiks šādā kārtībā, būs atkarīgs no Covid-19 izplatības, stāstīja direkcijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu