Foto ⟩ Trīs vīri laivā un smiltīs zīmēts "SOS" signāls. Noslēgusies trīs dienu ilga glābšanas operācija Klusajā okeāna

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

No nelielas saliņas Klusajā okeānā izglābti trīs vīrieši. Viņu smiltīs izveidoto uzrakstu "SOS" pamanīja Austrālijas un ASV glābēju helikopters, vēsta aģentūra AP.

Vīrieši 30. jūlijā septiņus metrus garā laivā uzsāka ceļu no Poluvatas koraļļu salas uz Pulapas atolu. Viņi bija plānojuši mērot 43 kilometru lielu attālumu, taču novirzījās no maršruta. Laivai izbeidzās degviela, kad viņi vēl nebija sasnieguši galamērķi.

Ceļotāji bija pazuduši gandrīz trīs dienas, kad meklēšanas misija svētdien neapdzīvotajā Pikelotas salā pamanīja viņu "SOS" signālu, pirmdien paziņoja Austrālijas Aizsardzības ministrija.

Foto: EPA/Scanpix

Kad vīrieši pazuda, Guamas glābēji lūdza Austrālijas palīdzību. Austrālija novirzīja karakuģi "Canberra", kas tobrīd atgriezās no militārajām mācībām Havaju salās, un apvienoja spēkus ar ASV glābējiem Guamas bāzē.

Pazudušie vīrieši tika atrasti apmēram 190 kilometru attālumā no vietas, kur viņi bija uzsākuši savu ceļu.

Foto: AFP/Scanpix

Viņu veselības stāvoklis bija labs. Austrālijas militārais helikopters nolaidās uz nelielās salas un piegādāja pārtiku un dzeramo ūdeni. Izglābtajiem vīriešiem pakaļ tika nosūtīts Mikronēzijas patruļas kuģis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu