Rīgas "Dinamo" pievienojies divkārtējs KHL čempions un kanādiešu uzbrucējs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Staņislavs Gaļimovs
Staņislavs Gaļimovs Foto: hctorpedo.ru

Rīgas "Dinamo" sastāva komplektācija turpina uzņemt apgriezienus. Rīdziniekiem pievienojies Krievijas vārtsargs un divkārtējs Gagarina kausa ieguvējs Staņislavs Gaļimovs, kā arī kanādiešu uzbrucējs Zeks Mičels, vēsta kluba mājas lapa.

Jau pirmdien Rīgas "Dinamo" oficiāli sastāvu papildināja ar kopumā pieciem leģionāriem. Šodien ārzemju spēlētāju skaits ir kļuvis kuplāks vēl par diviem hokejistiem.

Rīdziniekiem pievienojies labi zināmais krievu vārtsargs Staņislavu Gaļimovu, kurš 2009. un 2010. gadā ar Kazaņas "Ak Bars" komandu izcīnīja Gagarina kausu.

Gaļimovs iepriekš karjerā spēlējis Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandā, kurā par galveno treneri strādāja Rīgas "Dinamo" jaunais stūrmanis Pēteris Skudra.

32 gadus vecais Krievijas vārtsargs spēlējis vairākos KHL klubos - jau minētajos "Ak Bars" un "Torpedo", kā arī Maskavas CSKA, Mitišču "Atlant", Magņitogorskas "Metallurg" un Čeļabinskas "Traktor".

Kopumā karjerā KHL regulārajā čempionātā Gaļimovs aizvadījis 310 spēles, vidēji ielaidis 2,09 vārtus un atvairījis 92,4% pretinieku metienu. Savukārt izslēgšanas spēlēs Gaļimova statistika ir bijusi nedaudz pieticīgāka - 28 spēlēs vidēji ielaistas 2,33 ripas un atvairīti 92,1% metienu. 

2012./13. gada sezonā Gaļimovs bija KHL labākais vārtsargs pēc atvairīto metienu rādītāja - 25 spēlēs vidēji atvairīti 94,3%.

Tāpat Rīgas "Dinamo" papildinājis 27 gadus vecais uzbrucējs no Kanādas Zeks Mičels. Aizvadīto sezonu hokejists aizvadīja KHL klubā Ņižņekamskas "Ņefķehimik", 54 spēlēs iekrājot 26 rezultativitātes punktus (17+9).

Lielu daļu profesionālās karjeras Mičels aizvadījis Amerikas hokeja līgā (AHL), kur kļuva par čempionu un 311 spēlēs iekrāja 163 (81+82) rezultativitātes punktus. Tāpat kanādietis 34 spēles ir aizvadījis arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), atzīmējoties ar astoņiem rezultativitātes punktiem (3+5).

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu