Melnā statistika - nedēļas laikā uz autoceļiem bojā gājuši seši cilvēki. Kas vieno notikušās traģēdijas uz Latvijas ceļiem? (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pēdējās nedēļas laikā uz Latvijas autoceļiem ir novērojama bēdīga statistika – ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši seši cilvēki un vairāki desmiti cietuši, vēsta Valsts policijas (VP) ieraksts "Facebook" kontā.

Dažu dienu laikā smagi negadījumi ir notikuši visā Latvijas teritorijā. Rīgas reģionā vien notika trīs ceļu satiksmes negadījumi, kuros bojā gāja četri cilvēki. Savukārt Latgales un Zemgales reģionā šo dienu laikā uz ceļiem kopā bojā gājuši divi cilvēki. Šobrīd visos notikušajos negadījumos noris izmeklēšana un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Policijas rīcībā esošā sākotnējā informācija liecina, ka daļai no traģiskajiem notikumiem iemesli ir līdzīgi – automašīnu vadītāji nav izvēlējušies drošu braukšanas distanci, tika pārsniegts atļautais braukšanas ātrums, automašīnu vadītājs pie stūres ir sēdies noguris vai nav pilnībā koncentrējies, lai sekotu notiekošajam uz ceļa.

Tāpat šajās dienās ir fiksēti vairāki automašīnu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā. Diemžēl vienā gadījumā šādas bezatbildīgas rīcības dēļ bojā gāja kāda gājēja.

VP aicina autovadītājus būt atbildīgiem pret savu un apkārtējo cilvēku veselību un dzīvību. Neapdomīgs, pārgalvīgs manevrs un īslaicīga novēršanās no ceļa var būt mirklis līdz traģēdijai.

Tāpat aicinām autovadītājus izvērtēt savu pašsajūtu pirms sēsties pie stūres, jo līdzīgi kā iereibušam cilvēkam, noguruma stāvoklī autovadītājs reaģē lēnāk un nespēj tik ātri konstatēt bīstamas situācijas uz ceļa. Ja ir jūtama miegainība vai nogurums – aicinām nesēsties pie sava spēkrata stūres.

Bez ierunām norādām, ka alkohola lietošana un transportlīdzekļa vadīšana nav savienojamas lietas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu