Zināma jauna informācija par negadījumu gaisa trošu nobraucienā Alūksnē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alūksnes ezers.
Alūksnes ezers. Foto: Sintija Zandersone / LETA

Pirmdien gaisa trošu nobraucienā Alūksnē notikušais negadījums, kurā cieta sieviete, ir saistīts ar cilvēcisko faktoru un laika apstākļu, proti, vēja radītu traucējumu izraisītu rācijas saziņas kļūmi starp instruktoriem, kuras dēļ braucējs trasē tika palaists par ātru, aģentūru LETA informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Kā objekta īpašnieku - Alūksnes novada pašvaldību - informējis tā nomnieks SIA "Rekta", negadījums noticis pašās nobrauciena beigās, uz piezemēšanās platformas, un tas nekādā veidā nav saistīts ar trošu ceļa drošību. Trošu ceļš ir tehniski drošs turpmākai izmantošanai, tas pēc notikušā ir atkārtoti apsekots, pārbaudīts un notestēts, uzsvēra Aploka.

Cietusī sieviete tika nogādāta ārstniecības iestādē medicīniskās palīdzības saņemšanai. Pēc Aplokas stāstītā, uzņēmuma, kas no pašvaldības nomā gaisa trošu nobrauciena iekārtu un sniedz šo pakalpojumu, pārstāvji ir tikušies ar cietušās ģimenes locekli un vienojušies par atbalstu, kādu sniegs cietušajai personai - uzņēmums apmaksās visus ar ārstēšanos saistītos izdevumus.

Aploka norādīja, ka uzņēmuma pārstāvji pašvaldību ir informējuši, ka pēc notikušā gaisa trošu nobraucienā ir veikta iekšējā izmeklēšana un tiks ieviesti papildu darba drošības uzlabojumi, lai turpmāk šādas situācijas nenotiktu. Objektā regulāri tiek veikta trases apsekošana un iekārtu apkope atbilstoši standartā paredzētajam.

Aploka skaidroja, ka "Rekta" ir septiņu gadu pieredze nozarē. Gaisa trošu nobraucienam Alūksnē ir unikāla, ASV izstrādāta bremzēšanas sistēma ar magnētisko bremzi, kas ir droša lietotājam.

350 metrus garais nobrauciens ar ātrumu 50-56 kilometri stundā ir ātrākais nobrauciens Latvijā un ļauj cilvēkam baudīt lidojumu no Tempļakalna pussalas, kur izbūvēta starta platforma, uz Pilssalu, kur atrodas piezemēšanās platforma.

Gaisa trošu nobrauciens atsāks savu darbu trešdien, 5.augustā, un turpmāk strādās no plkst.11 līdz 19 katru dienu, sacīja Aploka.

LETA jau ziņoja, ka pirmdien plkst.13.40 Alūksnē kāda sieviete, braucot pāri ezeram ar gaisa trosi, saskrējās ar iepriekšējo braucēju, kā rezultātā sieviete guva miesas bojājumus un nogādāta medicīnas iestādē.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne informēja, ka policija skaidro notikušā apstākļus, sākts kriminālprocess.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu