Nosaukts Itālijas A sērijas vērtīgākais spēlētājs un labākais vārtsargs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Turīnas "Juventus" uzbrucējs Paulo Dibala otrdien atzīts par aizvadītās sezonas Itālijas A sērijas vērtīgāko spēlētāju, kamēr viņa komandas biedrs polis Vojcehs Ščensnijs ieguva labākā vārtsarga titulu.

Itālijas A sērijas čempionāta rīkotāji otrdien savā mājaslapā publicēja sarakstu ar katras pozīcijas labāko spēlētāju aizvadītajā sezonā, kā arī visas sezonas vērtīgākā futbolista vārdu.

Par aizvadītās sezonas vērtīgāko spēlētāju nosaukts "Juventus" uzbrucējs Dibala, kurš bija viens no 23 futbolistiem, kuriem pirms sezonas atsākšanas izdevās uzveikt Covid-19.

Viņš šosezon guva 11 vārtus un septiņas reizes rezultatīvi piespēlēja. Uzbrucējs bijis kluba sastāvā pēdējās piecās sezonās, kad izcīnīts Itālijas A sērijas kauss.

Tikmēr viņa komandas biedrs Šcensnijs saņēma labākā vārtsarga balvu. Zīmīgi, ka pagājušā gada oktobrī polis bija redzams arī Latvijā, kad 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē sargāja Polijas izlases vārtus. 

Todien vārtsargs tika pārspēts tikai vienu reizi.

Par labāko vārtu guvēju Itālijā šogad kļuva Siro Imobile no Romas "Lazio". Uzbrucējs šosezon guva 36 vārtus un pārspēja arī titulētā Krištianu Ronaldu iespēto - 31 "gols".

Labākā pussarga godu izpelnījās Alehandro Gomess no Bergāmo "Atalanta", bet par labāko aizsargu atzina Milānas "Inter" balstu Stefanu de Vriju.

Savukārt 20 gadus vecais zviedru pussargs Dejans Klusevskis saņēma labākā jaunā spēlētāja balvu.

Šogad par Itālijas čempioniem jau devīto gadu pēc kārtas tika kronēti Turīnas "Juventus" futbolisti. Tikmēr Itālijas kausa trofeja ir "Napoli" komandas rīcībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu