NBA aizvadītajā nakti: Bukera uzvaras metiens nogremdē spēcīgo "Clippers"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Devins Bukers
Devins Bukers Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāja Devina Bukera precīzais metiens otrdienas mača pēdējās sekundēs ļāva Fīniksas "Suns" izcīnīt svarīgu uzvaru pār spēcīgo Losandželosas "Clippers".

Bukers ar uzvaras metienu atnes "Suns" jau otro uzvaru spēles galotnē

"Suns" ar 117:115 (27:23, 36:33, 32:35, 22:24) uzvarēja "Clippers".

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 35 punktiem bija Bukers, viņam arī iekrājot astoņas rezultatīvas piespēles. Deandrē Eitons izcēlās ar 19 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, kamēr vēl 18 punktus pievienoja Rikijs Ruvio.

"Clippers" komandā 27 punkti un septiņas bumbas zem groziem Kavai Lenardam, bet Pols Džordžs guva 23 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un piecreiz rezultatīvi piespēlēja.

"Trail Blazers" ar balansētu uzbrukumu apstādina "Rockets"

Citā spēlē Portlendas "Trail Blazers" ar 110:102 (29:24, 32:32, 25:24, 24:22) uzvarēja spēcīgo Hjūstonas "Rockets".

Uzvarētājiem 21 punktu, deviņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles nopelnīja Damians Lilards. Kristiāns Džeimss Makolums guva par punktu mazāk un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Jusfs Nurkičs izcēlās ar 18 punktiem un 19 bumbām zem groziem.

Gana iespaidīgu sniegumu demonstrēja arī veterāns Karmelo Entonijs, kura rēķinā 15 punkti un 11 atlēkušās bumbas.

"Rockets" vienībā 23 punkti, sešas bumbas zem groziem un deviņas rezultatīvas piespēles Džeimsam Hārdenam, kamēr viņa komandas biedrs Rasels Vestbruks izcēlās ar 15 punktiem un deviņām piespēlēm. Vēl 22 punktus un sešas atlēkušās bumbas nopelnīja Džefs Grīns.

"Heat" bez Batlera piekāpjas "Celtics"

Citā spēlē Miami "Heat" ar 112:106 (33:28, 30:23, 28:32, 21:23) uzvarēja Bostonas "Celtics".

Pa 21 punktam "Heat" komandā guva Dankans Robinsons un Bams Adebajo, kurš arī izcīnīja 12 bumbas zem groziem. Vēl 20 punktus iemeta arī Gorans Dragičs.

Otrā laukuma pusē 23 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Džeisonam Teitumam, bet Džeilens Brauns iekrāja 18 punktus un desmit atlēkušās bumbas.

"Pacers" notur pirmajā ceturtdaļā iekrāto pārsvaru pret "Magic"

Pie panākuma tika arī Indiānas "Pacers", kas ar 120:109 (43:22, 28:28, 21:26, 28:33) uzvarēja Orlando "Magic".

32 punktus "Pacers" labā guva Entonijs Vorens juniors, kamēr Mailss Tērners atzīmējās ar 21 punktu un sešām atlēkušajām bumbām. "Magic" komandā Nikola Vucevičs iemeta 24 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet pa 20 punktiem guva Terenss Ross un Ārons Gordons, kam arī septiņas bumbas zem groziem.

Latviešiem šoreiz uzvaras

Kristaps Porziņģis otrdien izcēlās ar 22 punktiem, palīdzēdams Dalasas "Mavericks" izcīnīt uzvaru papildlaikā.

"Mavericks" ar 114:110 (27:37, 23:29, 19:22, 20:13, 18:15) uzvarēja Sakramento "Kings", izcīnot pirmo panākumu sezonas turpinājumā.

Porziņģis laukumā pavadīja 27 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā iemeta 22 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja un divreiz pārtvēra bumbu. Tāpat latvieša rēķinā septiņi neprecīzi tālmetieni, seši no desmit divpunktu metieniem, kā arī realizēti desmit no 11 "sodiņiem".

Latvijas izlases spēlētājs arī pieļāva trīs kļūdas un nepilnas četras minūtes līdz spēles beigām nopelnīja savu sesto piezīmi. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā guva par pieciem punktiem mazāk nekā iemeta.

Liepājniekam lielāku spēles laiku liedza iegūt ātri nopelnītās personiskās piezīmes, tāpēc pēc trim trešdaļām viņš laukumā bija pavadījis nedaudz mazāk nekā 23 minūtes.

Tikmēr Rodions Kurucs otrdien NBA spēlē pildīja sev ne tik ierasto centra spēlētāja funkciju, taču tas neliedza gūt desmit punktu Bruklinas "Nets" otrajā panākumā pēc kārtas.

"Nets" ar 119:116 (40:34, 33:31, 21:23, 25:28) uzvarēja Austrumu konferences līdervienību Milvoki "Bucks".

Bruklinas klubam šis bija otrais panākums pēc kārtas, kamēr "Bucks" uzvaras garšu pēdējo reizi piedzīvoja pirmajā mačā pret Bostonas "Celtics".

Kurucs šo maču sāka komandas sākumsastāvā un laukumā pavadīja 28 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā viņš guva desmit punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, tikpat reizes arī bloķējot pretinieka metienu. Latvietis grozā raidīja divus no astoņiem trīspunktu un divus no trim divpunktu metieniem. Tāpat viņa rēķinā arī divas kļūdas, trīs personīgās piezīmes, bet "Nets" ar Kurucu laukumā zaudēja par vienu punktu vairāk nekā iemeta.

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīs astoņus mačus, lai noskaidrotu galējo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma.

Gadījumā, ja komanda, kas Rietumu vai Austrumu konferencē ieņem astoto pozīciju un devītās vietas īpašnieci apsteidz par mazāk nekā četriem panākumiem, tai nāksies spēkoties ar vietu zemāk esošo pretinieci. Abi šie klubi aizvadīs mini sēriju līdz divām uzvarām. Komandas, kas uzvarēs, iegūs pēdējo vietu izslēgšanas spēlēs.

NBA sezona ar 22 komandu līdzdalību no 30.jūlija turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu