Svarcēlāja Rebeka Koha paziņo par karjeras noslēgšanu (19)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha ir paziņojusi par karjeras noslēgšanu, ziņo Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

LOK "Facebook" lapā citēts Latvijas Olimpiskās vienības vadītājs: "Šodien videokonferences laikā Rebeka Koha paziņoja, ka noslēdz sportistes karjeru. Respektējot Rebekas izvēli un sakot paldies par ieguldīto darbu, vienojāmies, ka līdz 1.septembrim saņemsim rakstisku iesniegumu par izstāšanos no Latvijas Olimpiskās vienības. Līdz ar iesnieguma saņemšanu tiek pārtraukts atlētes finansējums no LOV"

Iepriekš bija plānots, ka Koha piedalīsies Eiropas čempionātā Maskavā, kas gaidāms laika posmā no 31.oktobra līdz 8.novembrim.

Savu pirmo medaļu starptautiskās sacensībās Koha izcīnīja 2012.gadā, kad ieguva bronzu Eiropas čempionātā jauniešiem. Karjeras laikā viņa kronēta par Eiropas čempioni jauniešu un arī junioru konkurencē, bet pērn Bukarestē Koha jau otro gadu bija spēcīgākā Eiropas sportiste pieaugušo konkurencē svara kategorijā līdz 53 kilogramiem.

Jau ziņots, ka 22 gadus vecā Koha kļuvusi pievērsās Islāma ticībai. Latvijas sportiste šopavasar saderinājās ar Katarā dzimušo diska metēju Moazu Mohamedu Ibrahimu. Abu attiecības sākās aptuveni pirms astoņiem mēnešiem.

2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Koha izcīnīja 4. vietu. Bija gaidāms, ka arī nākamgad Tokijā paredzētajā Olimpiādē viņa varētu būt viena no medaļu pretendentēm.

Koha ir divkārtēja Eiropas čempione svarcelšanā (2018. un 2019. gadā), pa reizei izcīnījusi arī sudraba un bronzas medaļas kontinenta meistarsacīkstēs. Savukārt pasaules čempionātos viņai ir divas bronzas godalgas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu