Foto ⟩ Lietussargu mode? "Jūrmalas festivāla" noslēdzošās dienas viesu stils

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

4. augustā Dzintaru koncertzāle izskanēja romantisks un izsmalcināts “Jūrmalas festivāla” noslēguma koncerts, kurā tika baudīts divu pasaulslavenu Latvijas mūziķu – operdziedātāja Aleksandra Antoņenko un pianista Reinis Zariņa izcilais sniegums. 

Koncertā skanēja vēlīnā romantisma ģēniju Riharda Vāgnera un Riharda Štrausa skaņdarbi, kurus vieno spēcīga kaislība, daile un fascinējoša laika izjūta.

Aleksandrs Antoņenko pēdējos desmit gados iekarojis pasaules ievērojamāko operteātru un koncertu skatuves, izdziedot teju 30 tenoru lomas. Jau kopš 2004. gada viņš ir kļuvis par starptautiski atzītāko Latvijas tenoru, kurš ar panākumiem debitējis Berlīnes operās, Drēzdenes Semperoper, Oslo un Stokholmas Karaliskajā operā, Ženēvas, Parīzes, Romas un Minhenes opernamos, Vīnes valsts operā, Londonas Koventgārdena un arī Ņujorkas Metropolitan teātrī. Diriģenta Rikardo Muti vadīta, spoži aizritēja Antoņenko debija Otello lomā prestižajā Zalcburgas festivālā 2008. gadā. Gadu vēlāk viņš ar milzu panākumiem debitēja Metropoles operteātrī Ņujorkā, kurā Antoņenko tagad atgriežas jau regulāri, atveidojot vadošās tenoru lomas.

Reinis Zariņš ir dziļi pārdomātu interpretāciju meistars, spožs solists un prasmīgs kamermūziķis un konceptuālu starpmākslu projektu autors. R. Zariņš debitēja kā solists ar orķestri jau desmit gadu vecumā un vēlāk guva godalgas vienpadsmit starptautiskos pianistu konkursos. R. Zariņš ir horeogrāfiskā uzveduma “Gadalaiki” līdzautors, viens no “Trio Palladio” dalībniekiem un trīskārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts (2011, 2013, 2015). Viņš ir piedalījies daudzos prestižos festivālos: Lucernas festivālā, “Kremerata Baltica” festivālā, Bātas, Norfolkas un Jaunskotijas starptautiskajos mūzikas festivālos, “MasterWorks” un “Holland Music Sessions” festivālā. R. Zariņš ir muzicējis pasaules labākajās koncertzālēs – Amsterdamas Concertgebouw, Ņujorkas Kārnegija centra Veila zālē, Londonas Vigmora zālē, Sanktpēterburgas Glazunova zālē, Maskavas Čaikovska zālē.

“Jūrmalas festivāls” šogad notika, pateicoties Jūrmalas pilsētas atbalstam un ievērojot spēkā esošos pulcēšanās ierobežojumus, starp klausītājiem nodrošinot 2 metru distanci un visus nepieciešamos drošības pasākumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu