Kohas treneris Andruškevičs: Rebeka lēmumu pieņēma gan privātu, gan sportisku apstākļu vadīta (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pēc Rebekas Kohas pieņemtā lēmuma par karjeras noslēgšanu portāls "Apollo" sazinājās ar sportistes treneri Eduardu Andruškeviču, lai noskaidrotu leģendārā speciālista domas par viņa audzēknes lēmumu.

Trenerim tika vaicāts, vai lēmums pieņemts drīzāk sportisku vai arī privātu apsvērumu dēļ.

"Gan, gan. Kā jau es iepriekš teicu, ja Olimpiāde būtu notikusi tad, kad tai ir jānotiek, kas ir tagad, Rebeka būtu bijusi gatava startam. Es arī viņu saprotu, kad viņa saka: "Ne visu mūžu es celšu [stieni] un sportošu." Gribās arī privāto dzīvi un es pieļauju, ka meitenēm šāds mirklis pienāk ātrāk nekā puišiem," sacīja Andruškevičs.

Tāpat treneris uzsvēra arī sportistes veselības likstas, norādot, ka jaunajai svarcēlājai bijušas problēmas ar astmu.

"Viņa zina, kas ir liela slodze un darbs, lai gatavotos Olimpiādei. Šoreiz viņa bija gatava. Vēl marta mēnesī viņa Latvijas čempionātā parādīja diezgan labus rezultātus. Kā ir, tā ir. Varbūt vēl vienu gadu gaidīt [līdz olimpiskajām spēlēm] bija par daudz, jo sākas arī privātā dzīve," skaidro treneris, piebilstot, ka arī Kohas sportiskos plānus, līdzīgi kā daudziem citiem, šogad pabojāja Covid-19 pandēmija.

Ņemot vērā, ka lielās sacensības viena pēc otras tika atceltas, Latvijas labākā svarcēlāja aizvadījusi aizvien mazāk treniņus.

Iepriekš Andruškevičs izteicās, ka uztraucās par Kohas veselību. Jautāts, vai arī veselības aspekts varēja ietekmēt sportistes lēmumu, treneris atbildēja: "Neesmu jau ārsts, bet es zinu, ka viņai, kā jau minēju, bija problēmas ar astmu. Bet tās bija mazā formā, jo dopinga kontrolē mēs gribējām to uzrādīt, bet mums atbildēja, ka tas, ko Rebeka lieto [lai cīnītos ar astmu] ir atļauts."

Tāpat speciālists ieskicēja svarcēlājas problēmas ar ceļiem: "Šodien arī Līga Cīrule [Latvijas Olimpiskās vienības ārste] viņai par šo jautāja. Rebeka atbildēja, ka ceļi nesāpot tad, kad netrenējoties, bet, kad sākot trenēties, tad sāpot. Es varu pateikt kā treneris, jebkuram cilvēkam pie smagas slodzes var sākt sāpēt [ceļi]. Viņa gan ir izturīga meitene, bet arī iepriekš sejā varēja redzēt, ka grūti."

Treneris skaidro, ka jau iepriekš Koha ieminējusies par to, ka "visu mūžu jau ar sportu nenodarbošoties", bet šī gada Olimpiādi vēl esot bijis plānos aizvadīt.

Sarunā ar Andruškeviču, Koha esot sacījusi: "Trener, bez melošanas gribu pateikt paldies. Cik es atnesu Latvijai medaļas, tik es atnesu."

Sarunas nobeigumā slavenais treneris par Kohu sacīja: "Malacis! Viena no stiprākajām mūsu sporta sievietēm. Ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā un pasaulē."

2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Koha izcīnīja 4. vietu. Bija gaidāms, ka arī nākamgad Tokijā paredzētajā Olimpiādē viņa varētu būt viena no medaļu pretendentēm.

Koha ir divkārtēja Eiropas čempione svarcelšanā (2018. un 2019. gadā), pa reizei izcīnījusi arī sudraba un bronzas medaļas kontinenta meistarsacīkstēs. Savukārt pasaules čempionātos viņai ir divas bronzas godalgas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu