Rēzeknē notverti divi nepilngadīgi autozagļi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija. Ilustratīvs foto.
Policija. Ilustratīvs foto. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pagājušās nedēļas nogalē Rēzeknes iecirkņa likumsargi aizturēja divas nepilngadīgas personas par vairāku transportlīdzekļu zādzību un citiem likumpārkāpumiem, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

2003. gadā un 2004. gadā dzimušie jaunieši nedēļas laikā bija nozaguši vairākas automašīnas. 1. augustā jaunieši Rēzeknē nozaga "Audi 80" un devās uz blakus esošo pagastu. Ceļā automašīnai gadījās tehniskas problēmas, tāpēc zagļi transportlīdzekli pameta ceļa malā un nozaga citu, kurš gadījās garnadžu redzeslokā. Šajā pašā dienā abas personas tika aizturētas un transportlīdzekļi atgriezti īpašniekiem. Abas personas jau iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem.

Vēlāk noskaidrots, ka abas personas ir saistītas arī ar 29.jūlijā notikušu automašīnas "Opel Zafira" zādzību. Transportlīdzeklī atradās arī īpašnieka personīgās mantas, tajā skaitā bankas norēķinu karte, kuru jaunieši izmantoja, norēķinoties dažādās tirdzniecības vietās. Transportlīdzeklis 30.jūlijā Rēzeknē, meža masīvā, tika atrasts sadedzis.

Saistībā ar šiem notikumiem jauniešiem draud kriminālatbildība.

Pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas, par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Saskaņā ar Krimināllikuma 193.panta 2.daļu par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt pēc Krimināllikuma 185.panta 2.daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu