Foto ⟩ Losandželosas zoodārzā iemidzina gados vecu lauvu pāri, lai viņiem nebūtu jāskumst vienam pēc otra

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Losandželosas zoodārza darbiniekiem bija jāpieņem grūts lēmums - jāiemidzina lauvu pāris, kas ir slaveni apmeklētāju vidū un kuri ir bijuši gadiem kopā, vēstīts viņu "Facebook" lapā.

Iemesls eitanāzijai bija abu dzīvnieku sliktais veselības stāvoklis, viņi jau bija ļoti veci, kā arī sirga ar daudzām slimībām. Tika nolemts iemidzināt abas lauvas kopā, lai viņiem nebūtu jāilgojas vienam pēc otra.

"Hūberts un Kalisa bija būtiska Losandželosas zoodārza sastāvdaļa. Personālu un apmeklētājus aizkustināja dzīvnieku lojalitāte vienam pret otru.

Lauvas ieradās zooloģiskajā dārzā pirms sešiem gadiem un ātri vien iekaroja mūsu sirdis, kad vērojām viņu satriecoši skaisto, unikālo mīlestību. Zoodārzā jau bija iegājies teiciens: "Jūs neredzēsit Kalisu bez Hūberta blakus viņai." Neskatoties uz to, ka mums tiešām ir ļoti grūti atvadīties no slavenā pāra, mēs varam mierināt viens otru ar to, ka viņi ir palikuši kopā," vēstī zoodārza direktore Denīze Vereta Eskvīre.

Lauvas bija dzimušas dažādās vietās - Čikāgā un Sietlā. Viņi iepazinās tad, kad tika pārvietoti uz Losandželosas zoodārzu. Tas notika 2014. gadā. Tieši no šī laika dzīvnieki kļuva neatdalāmi.

Dabā lauvas var dzīvot no desmit līdz četrpadsmit gadiem; nebrīvē viņu vecums var sasniegt vairāk nekā divdesmit gadus.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu