Kurucs grozam uzbrūk nekļūdīgi "Nets" zaudējumā pret "Celtics"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs naktī uz ceturtdienu (pēc Latvijas laika) izcēlās ar perfektu precizitāti metienos no spēles, tomēr viņa komanda Bruklinas "Nets" cieta zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā.

"Nets" ar rezultātu 115:149 (25:34, 27:37, 25:35, 38:43) piekāpās vienai no spēcīgākajām komandām Austrumu konferencē Bostonas "Celtics".

Kopš sezonas atsākšanas "Nets" cieta otro zaudējumu četros mačos, bet "Celtics" guva otro panākumu četrās spēlēs.

Kurucs spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, kopumā laukumā pavadīja 12 minūtes un guva 9 punktus ar prefektu precizitāti metienos no spēles (2p. 1/1, 3p. 2/2).

Latvijas basketbolists realizēja 1 no 2 soda metieniem, izcīnīja 1 atlēkušo bumbu, veica 2 rezultatīvas piespēles, pārtvēra 1 bumbu, pieļāva 2 kļūdas un saņēma 3 piezīmes.

Kurucam esot laukumā, pretinieki guva par 15 punktiem vairāk nekā "Nets" komanda. Visiem Bruklinas spēlētājiem šajā mačā +/- rādītājs bija negatīvs.

"Nets" sastāvā ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Džermaia Martins, 14 iemeta Džo Heriss, bet pa 13 pievienoja Keriss Leverts un Džanans Musa.

"Celtics" rindās 21 punktu guva Džeilens Brauns, ar 19 atzīmējās Džeisons Teitums, bet 18 pievienoja Gordons Heivords un Roberts Viljamss III.

Bostonai šajā mačā nepalīdzēja līgas zvaigzne, komandas vadošais saspēles vadītājs Kemba Vokers.

"Celtics" teicami uzbruka no tālās distances, realizējot 20 no 39 izpildītajiem trīspunktu metieniem, tikmēr "Nets" trāpīja tikai 8 no 32 trejačiem.

"Nets" ar 32 uzvarām un 36 zaudējumiem ieņem 7. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā, bet "Celtics" ierindojas 3. pozīcijā ar bilanci 45-23.

Citā spēlē zaudējumu piedzīvoja arī Vašingtonas "Wizards", kas atzina Filadelfijas "76ers" pārākumu ar 98:107 (20:26, 27:28, 27:23, 24:30).

Pasečņiks šo maču sāka kā rezervists un laukumā pavadīja septiņas minūtes un 36 sekundes, kuru laikā viņš punktus neguva, izcīnot divas atlēkušās bumbas un četrreiz pārkāpjot noteikumus.

Latvijas basketbolistam esot laukumā, viņš sakrāja +/- rādītāju mīnus septiņi.

Vašingtonas vienībā pa 19 punktiem guva Džeroms Robinsons un Tomass Braients, kura rēķinā arī desmit atlēkušās bumbas.

Džoels Embīds Filadelfijas klubā atzīmējās ar 30 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Nākamo spēli "Wizards" aizvadīs piektdien, kad tiksies ar Ņūorleānas "Pelicans".

"76ers" ar 41 uzvaru 68 mačos ir sestā Austrumu konferencē un jau ir nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs, kamēr "Wizards" ar 24 panākumiem ir devītā un saglabā teorētiskas iespējas iekļūt "play-off". Tādā gadījumā jāuzvar atlikušajās četrās cīņās un jāsagaida ka visas savas spēles zaudēs vai nu "Nets", vai Memfisas "Grizzlies".

Ceturtdien tiksies Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks' ar Losandželosas "Clippers".

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīs astoņus mačus, lai noskaidrotu galējo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma.

Gadījumā, ja komanda, kas Rietumu vai Austrumu konferencē ieņem astoto pozīciju un devītās vietas īpašnieci apsteidz ne vairāk par četriem panākumiem, tai nāksies spēkoties ar vietu zemāk esošo pretinieci. Abi šie klubi aizvadīs mini sēriju līdz divām uzvarām. Komandas, kas uzvarēs, iegūs pēdējo vietu izslēgšanas spēlēs.

NBA sezona ar 22 komandu līdzdalību no 30.jūlija turpinās "Disney's E

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu