Padomi, kā atradināties no nepārtrauktas skatīšanās telefonā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Ja šīs pandēmijas laikā jūs esat pieplacis pie dažādām ierīcēm, taču tagad izlemjat, ka tam jāpieliek punkts, taču nezināt kā, tad šeit būs daži noderīgi padomi izdzīvošanai bez viedierīcēm, vēsta portāls "Vice". 

Šobrīd internets ir primārā saziņas forma daudziem cilvēkiem. Daudziem no mums tiešsaistē ir jāatrodas daudz vairāk, nekā mēs vēlētos, lai socializētos, paliktu informēti un strādātu. Tas nozīmē, ka ikviens, kurš jutās pārāk daudz laika pavadījis tiešsaistē pirms šīs pandēmijas sākuma, iespējams, šobrīd sasniedz savu personīgo maksimālo slieksni. Zināt, ka jūs droši vien jutīsieties labāk, ja, ēdīsiet īstu maltīti un uz dažām minūtēm pakustināsiet ķermeni, tā vietā, lai šodien desmito reizi ieskatītos telefona ekrānā.

Izziniet precīzāk par iemeslus, kādēļ atrodaties tālrunī vai datorā

Tas ir diezgan neapstrīdami, ka mūsu tālruņi (un jo īpaši sociālo mediju lietotnes) mums bieži patērē dārgo laiku un enerģiju. Skatīšanās tālrunī bieži sākas ar labiem nodomiem - jūs reaģējat uz tekstu, lasāt rakstu vai mēģināt aplūkot drauga jaunā bērniņa attēlus, un pēc tam jūs ieraduma pēc atveriet citas lietotnes. Pēkšņi ir pagājušas četras stundas, un jūs jūtaties slikti, un esat gatavs cīnīties ar nākamo cilvēku, ar kuru jūs saskaraties.

Lai izvairītos no tā, pārdomājiet, kā un kāpēc jūs izmantojat tālruni, lai jūs varētu izlemt, vai ir mazāk laikietilpīgi veidi, kā gūt labumu. Dodieties cauri tām lietotnēm, kuras izmantojat visvairāk (iMessage, Instagram, News, YouTube utt.), un padomājiet par galveno iemeslu, kāpēc vēlaties pārbaudīt katru lietotni.

Apsveriet iespēju mazāk ievietot ziņas vai fotogrāfijas savos kontos

Ir vērts padomāt ne tikai par to, ko patērējat, bet arī par to, ko jūs izlaižat pasaulē. Stāstu publicēšana un ziņojumapmaiņa var izraisīt ciklu, kurā cilvēki jums atbild, tāpēc jūs atbildiet pretī vai vienkārši atveriet lietotni, lai lasītu viņu atbildes, un jūs atkal negribot esat piesiets lietotnēm. 

Ja pamanāt, ka jūs daudz sūtāt, padomājiet pie sevis un jautājiet, ko tieši jūs meklējat, un vai ir arī citi veidi, kā to izdarīt, lai jūs justos labāk. Vai doma, kuru jūs gatavojaties nosūtīt patiesībā liks jums justies labāk stundas laikā vai rīt? Ja neatrodat pārliecinošas atbildes, izvēlieties veidu, kā būt labvēlīgam pret sevi, kas nenozīmē konstantu sēdēšanu telefonā.

Izturieties pret savu tālruni mazāk kā pret kabatas datoru un vairāk kā pret īstu tālruni 

Atgrieziet modē pazemīgo tālruņa zvanu, kas ir pārbaudīts un patiess veids, kā uzturēt kontaktus ar cilvēkiem no attāluma. Ja jūs kādu laiku neesat runājis pa tālruni un nodrebat pat par to domājot, var teikt, ka tas tomēr nāk atpakaļ modē. 

Atrodiet radošus veidus, kā uzturēt kontaktus ar cilvēkiem, kuri nepaļaujas uz sociālajiem medijiem

Savu dzīves jaunumu nepārtraukta atjaunināšana var būt nogurdinoša, taču lietotnes nebūt nav labākais veids, kā personīgu vai daļēji privātu informāciju paziņot lielai cilvēku grupai, kurā bieži ietilpst profesionāli sakari, paziņas un daži svešinieki. Tas nav arī šausmīgi efektīvs veids, kā uzzināt par to, kas notiek ar draugiem. 

Iknedēļas ģimenes zvans vai svētdienas e-pasts cilvēkiem, kas jums visvairāk patīk, varētu būt labāks veids, kā sazināties.

Izslēdziet paziņojumus un / vai pārkārtojiet sākuma ekrānu, lai paslēptu noteiktas lietotnes 

Galvenokārt atveram lietotnes vairāk muskuļu atmiņas dēļ, nevis no vēlmes redzēt notiekošo. Nav jau nemaz tā, ka neieejot internetā, palaižam garām visu dzīvi. Apsveriet iespēju atspējot paziņojumus, izņemot tālruņa zvanus. Ja jums jāsaņem darba e-pasta paziņojumi, izmantojiet citu e-pasta lietotni personīgajam e-pastam, lai jūs netiktu pakļauti pastāvīgiem brīdinājumiem no jebkura uzņēmuma. Izslēdziet visu iespējamo un pārejiet pie savas dzīves.

Izdomājiet citu veidu, kā uzzināt jaunumus

Ir saprātīgi un atbildīgi vēlēties saņemt informāciju par pasaules stāvokli, it īpaši tagad, kad tā faktiski deg. Ja sirdī zināt, ka jaunumu iegūšana sociālajos plašsaziņas līdzekļos atņem gadu no jūsu dzīves, apsveriet iespēju ierobežot ziņu patēriņu līdz vienai vai divām reizēm dienā un darīt to koncentrētāk. Būsiet patīkami pārsteigts par to, cik ātri iespējams uzzināt jaunumus. 

Izvēlieties citu hobiju smadzeņu "atslēgšanai"

Ir grūti atrasties pie tālruņa mazāk, ja jums nav ko labāku darīt. Ja tālruni paņemat rokās ieraduma vai garlaicības dēļ, atrodiet alternatīvus laika pavadīšanas veidus. Ja jums nav hobiju, tagad ir lielisks laiks tos iegūt, un tiem nav jābūt sarežģītiem vai laikietilpīgiem. Daži ieteikumi: grāmatu lasīšana, iepazīšanās ar jauniem, interesantiem faktiem vai fiziskās aktivitātes. 

Atbrīvojieties no idejas, ka jums vienmēr jābūt ieslēgtam, pieejamam un jāzina viss notiekošais

Šī ir viena no visgrūtākajām sastāvdaļām, īstenojot iepriekš minētos padomus. Visi šie pīkstieni un blogi ir nogurdinoši, taču tie liek mums justies vajadzīgiem, redzētiem, svarīgiem un mazāk vientuļiem. Aizmirstiet par uztraukumu, ka kaut ko kavējat. Ja kādam jūs vajadzēs, viņš uzrakstīs personīgi. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu