Latgalē četrām personām par mazgadīgas meitenes izvarošanu draud mūža ieslodzījums (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzētas četras personas, no tām trīs nepilngadīgas personas, par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas izvarošanu, dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, kā arī par pornogrāfiska materiāla izgatavošanu, paziņoja Latvijas Republikas Prokuratūras Sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai personas kopīgi lietojušas alkoholu. Vienai no apsūdzētajām personām radās nodoms izvarot mazgadīgo cietušo un viņa uzkūdīja pārējās personas realizēt šo nodomu, apņemoties palīdzēt un novest cietušo līdz stipram alkohola reibumam, tādējādi nodrošinot pārējiem apsūdzētajiem iespēju netraucēti un bez jebkādiem šķēršļiem izvarot cietušo.

Akūtas alkohola intoksikācijas dēļ cietusī nespēja saprast ar viņu izdarīto darbību raksturu un nozīmi, nespēja izrādīt pretošanos un tādēļ atradās bezpalīdzības stāvoklī.

Ar savām darbībām apsūdzētās personas izdarījušas Krimināllikuma 160.panta otrajā, ceturtajā un sestajā daļā paredzētos noziedzīgos nodarījumus, 166.panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, 20.panta trešajā daļā, 20.panta ceturtajā daļā, 159.panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgu nodarījumu.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Daugavpils tiesai.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu