Bažās par kvalitāti Lielbritānija neizmantos 50 miljonus iepirkto sejas masku (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Lielbritānijas valdība paziņojusi, ka netiks izmantoti 50 miljoni sejas masku no krājumiem pandēmijas vajadzībām, jo pastāv bažas, ka tās nespēj nodrošināt aizsardzību.

Maskas tika iepirktas saskaņā ar līgumu, ko valdība aprīlī parakstīja ar investīciju uzņēmumu "Ayanda Capital" par 252 miljoniem sterliņu mārciņu (280 miljoniem eiro).

Tiesā iesniegtie dokumenti liecina, ka maskas netiks izmantotas, jo tās, iespējams, nepieguļ sejai gana cieši.

Valdību tiesā iesūdzējušas organizācijas "Good Law Project" un "EveryDoctor", kas vēlas, lai tiesas pārskata līgumus, ko valdība noslēgusi par aizsardzības aprīkojuma iegādi. Organizācijas uzskata, ka aprīkojums netika pienācīgi rūpīgi pārbaudīts.

Jaunajam koronavīrusam martā izplatoties Lielbritānijā, kļuva skaidrs, ka valstī trūkst sejas masku, cimdu un cita aprīkojuma, kas nepieciešams medicīnas darbiniekiem. Un valdība sāka strauji iepirkt aprīkojumu no piegādātājiem visā pasaulē.

"Good Law Project" direktors sacīja, ka valdība parakstīja trīs līgumus - katru par vairāk nekā 100 miljoniem mārciņu - ar "kaitēkļu apkarošanas kompāniju, saldumu ražotāju un ģimenes investīciju fondu".

"Katrs no šiem līgumiem ir devis īstu pamatu bažām," viņš piebilda.

Valdība, atbildot uz sūdzību tiesā, skaidroja, ka piedāvājums par 50 miljonu masku piegādi saņemts no uzņēmēja, kas ir padomnieks gan valdības Tirdzniecības padomē, gan uzņēmumā "Ayanda Capital". Uzņēmējs noliedza, ka tur būtu kāds interešu konflikts.

Valdība atklāja, ka pašreiz tiek pārbaudīti vēl 150 miljoni cita veida masku, ko piegādājis "Ayanda Capital".

Valdība uzsvēra, ka tiek veiktas rūpīgas pārbaudes, lai nodrošinātu, ka iepirktās preces ir augstas kvalitātes un atbilst stingriem drošības standartiem.

Opozīcijas partijas aicinājušas steidzami veikt izmeklēšanu par to, kā iepirkts medicīnas aizsargaprīkojums.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu