Pētījumā atklājas, ka patiesais Covid-19 inficēto skaits Tallinā bijis 10 reižu lielāks (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs attēls.
Covid-19. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā Covid-19 izplatība bijusi 10 reizes lielāka, nekā to uzrādījusi oficiālā statistika. Savukārt Sāremā salā šie rādītāji bijuši par trim reizēm lielāki. Tas secināts Tartu Universitātes veiktajā pētījumā par jaunā koronavīrusa antivielu klātbūtni cilvēku asinīs, vēsta Igaunijas sabiedriskais medijs "ERR".

Maija vidū pētījumā tika uzaicināti piedalīties vairāk nekā 3500 cilvēki, no kuriem vairāk nekā 2500 piekrita nodot asinsanalīzes un aizpildīt aptauju.

Pētījuma mērķis bija noskaidrot koronavīrusa antivielu klātbūtni nejaušas izlases grupā.

Attiecīgo antivielu klātbūtne norāda uz to, ka cilvēks ir inficējies ar koronavīrusu. Pētījuma hipotēze bija, ka inficēto skaits ir lielāks, nekā tas tiek uzrādīts oficiālajā testēšanas statistikā.

Šāda pieņēmuma pareizumu apliecināja rezultāti Tallinā un Sāmsalā. Proti, Igaunijas galvaspilsētā vīrusa izplatība bijusi desmit reizes un Sāmsalā trīs reizes lielāka, nekā tas atspoguļots oficiālajā statistikā.

Piemēram, Sāmsalā reģistrētā saslimstība ir 167 cilvēki uz 10 000 iedzīvotāju, bet atbilstoši antivielu analīzei šis rādītājs ir 597 uz 10 000 iedzīvotāju.

Tiesa, tiek norādīts, ka oficiālie dati saistīti ar testēšanu no deguna dobuma, kas ļauj noteikt cilvēkus, kas konkrētajā brīdī ir inficēti ar koronavīrusu. Savukārt antivielu tests parāda to, ka cilvēks kaut kad bijis saskarē ar koronavīrusu, kā rezultātā viņam izstrādājās antivielas.

Turklāt pētījums parādīja, ka 80% cilvēku, kuriem atrastas attiecīgās antivielas, nav jutuši saslimšanas simptomus. Savukārt 56% nav zinājuši par kontaktiem ar Covid-19 saslimušajiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu