Covid-19 ⟩ Papildināts valstu saraksts, no kurām atgriežoties, jāievēro pašizolācija (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Nu jau atgriežoties no 20 Eiropas valstīm, būs jāievēro pašizolācija, vēstī Veselības ministrija mikroblogošanas vietnē "Twitter", atsaucoties uz Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegto informāciju.

14 dienu pašizolācija jāievēro cilvēkiem, kuri pabijuši vai tranzītā šķērsojuši šādas valstis: Luksemburga, Rumānija, Spānija, Andora, Beļģija, Sanmarīno, Bulgārija, Malta, Monako, Zviedrija, Šveice, Čehija, Nīderlande, Portugāle, Islande.

"Dzeltenā saraksta" valstis, kuru apmeklēšanas nepieciešamību iesaka rūpīgi izvērtēt ir - Francija, Polija, Horvātija, Austrija un Kipra.

Tāpat pašizolācija jāievēro, atgriežoties no Austrālijas, Marokas un Kanādas.

Jau ziņots, ka piektdien, 7. augustā, saslimšana ar Covid-19 pirmo reizi konstatēta Apes un Jaunpils novados, kur inficēto skaits nepārsniedz piecu gadījumu robežu.

Aizvadītajā diennaktī, veicot 2137 Covid-19 testus, Covid-19 konstatēts sešiem cilvēkiem. SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka trīs saslimušie ir citu saslimušo kontaktpersonas, viens saslimušais atgriezies no Polijas. Vēl viens saslimušais ir saistīts ar uzliesmojumu Murjāņu Sporta ģimnāzijā, bet vēl ar vienu personu sākta saziņa, lai precizētu papildu informāciju. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Latvijā līdz šim veikti 210 046 Covid-19 izmeklējumi, saslimusi 1281 persona un 1070 izveseļojušās, bet 32 mirušas.

Latvijā 10. jūnijā beidzās 12. martā izsludinātā ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Arvien ir spēkā atsevišķi ierobežojumi Covid-19 izplatības mazināšanai. 

No jūlija pasākumos ārā drīkst pulcēties 1000 cilvēki, no augusta šie griesti būs 3000 cilvēku. Ierobežojumi iekštelpās atkarīgi no telpas lieluma. Joprojām spēkā ir divu metru distances ievērošana. Sabiedriskajā transportā mutes un deguna aizsegi vairs nav obligāti.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu