Rīgas "Dinamo" jauno KHL sezonu sāks un arī pabeigs savā laukumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 13.sezonu sāks ar cīņu savā laukumā 3.septembrī pret Nursultanas "Baris" un beigs pamatturnīru 27.februārī ar spēli savā laukumā pret Habarovskas "Amur", vēsta KHL piektdien publicētais spēļu kalendārs.

Rīgas "Dinamo" pamatturnīru sāks ar četru spēļu sēriju savā laukumā no 3. līdz 11.septembrim. Šajā sērijā ietilpst cīņas ar "Baris", 5.septembrī ar vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit", 8.septembrī ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz" un 11.datumā ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Arī beigs pamatturnīru rīdzinieki savā laukumā, trijās spēlēs uzņemot Ufas "Salavat Julajev", Minskas "Dinamo" un Habarovskas "Amur".

KHL sezonu atklās Maskavas CSKA ar Sergeju Naumovu treneru kolektīvā cīņa 2.septembrī Maskavā ar labāko iepriekšējās sezonas Austrumu konferences komandu Kazaņas "Ak Bars".

142 spēļu dienu laikā tiks aizvadīti 690 mači.

Katrs no 23 klubiem aizvadīs 60 spēles. Divas reizes visi klubi spēlēs savā starpā (44 mači), 8-10 reizes - ar savas divīzijas komandām un vēl 6-8 reizes - ar savas konferences otrās divīzijas komandām.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, vidējais spēļu skaits dienā ir samazinājies no vidēji 4,99 pagājušajā sezonā līdz 4,86, kas ir zemākais rādītājs pēdējo astoņu gadu laikā.

Saskaņā ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kalendāru KHL čempionāta 2020./2021.gada sezonas grafiks paredz izlašu pauzes Eirotūres posmiem - no 2. līdz 9.novembrim Somijā, no 14. līdz 20.decembrim Krievijā, no 8. līdz 15.februārim Zviedrijā. Pauze plānota arī KHL Visu zvaigžņu spēlei Rīgā, kas norisināsies no 22. līdz 24.janvārim, un Jaungada brīvdienās (31.decembris-2.janvāris).

Ņemot vērā izmaiņas komandu skaitā, kā arī vēloties samazināt loģistikas izmaksas, līga mainīja divīziju sastāvu. Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pēc sezonas prombūtnes atgriežas Austrumu konferencē, bet Novosibirskas "Sibirj" spēlēs Černišova divīzijā. Rietumu konferencē Rīgas un Maskavas "Dinamo" būs Tarasova divīzijā "Soči" un Maskavas apgabala "Vitjaz" vietā.

Pēc braucieniem uz Sibīriju un Tālajiem Austrumiem katrai no komandām 2020./2021.gada sezonā pēc brauciena būs 3-4 dienu spēļu pārtraukums.

Pirmo reizi visi Rietumu konferences klubi spēlēs mačus Habarovskā pret "Amur" pirms jaunā gada.

Izslēgšanas spēļu sākums ir paredzēts 2021.gada 2.martā, Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītais mačs, ja nepieciešams, notiks 30.aprīlī.

Fanu ērtībai Gagarina kausa pirmajā un otrajā posmā abu konferenču mači tiek plānoti vienā dienā. Tas ļaus izvairīties no vienlaicīga spēļu sākuma, līdzjutēji varēs tiešsaistē sekot līdzi visiem dienas mačiem. Visi vienas "play-off" sērijas mači tiks izspēlēti ik pēc dienas.

Pagājušās sezonas spēļu abonementa īpašniekiem atjaunošanas atlaide būs 20%.

Par "Dinamo" galveno treneri 20.jūlijā tika iecelts latviešu speciālists Pēteris Skudra, bet viņam asistēs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" pagājušās sezonas galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs.

"Dinamo" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

KHL jaunās sezonas sākums plānots 2.septembrī.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu