"Riga" turpina uzvarēt arī pret "Jelgavu"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti.
"Riga" futbolisti. Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Čempionvienība "Riga" piektdien "Optibet" virslīgas 13.spēļu kārtā savā laukumā pārspēja "Jelgavas" komandu, palielinot atrāvienu līdz tuvākajiem konkurentiem RFS līdz astoņiem punktiem.

"Riga" savā laukumā ar 3:0 (2:0) apspēlēja "Jelgavu".

Jau piektajā minūtē viens pret jelgavnieku vārtsargu Dmitriju Grigorjevu tika izvirzīts Steniu Žuniors, kurš bija precīzs - 1:0.

21.minūtē vārti gandrīz krita vēlreiz, kad pēc Felipes Brizolas sitiena bumba skāra viesu aizsargu, atsitās pret vārtu stabu un aizlidoja uz otru vārtu stabu, kur jau bija aizlavījies Kuls Mbombo, taču viņam spēcīgi lidojušo bumbu neizdevās savaldīt.

Mbombo tomēr savu panāca, gūdams vārtus pretuzbrukumā 45.minūtē.

66.minūtē viens pret vienu ar vārtsargu nonāca viesu spēlētājs Jurijs Zaharkivs, bet pirmo sitienu ar kāju atvairīja vārtsargs Roberts ozols, otro ar galvu - vārtu stabs.

Tūlīt uzbrukumā pretējā virzienā 68.minūtē rezultāts kļuva 3:0 "Riga" labā. Ar teicamu Jakuba Horas centrējumu no labās puses vārtu priekšā tika atrasts komandas kapteinis Stefans Paničs, kurš ar galvu raidīja bumbu vārtu tālajā stūrī, noķerot viesu vārtsargu Grigorjevu uz pretkustību.

Abu komandu šīs sezonas pirmajā tikšanās reizē arī uzvaru ar 3:0 viesos izcīnīja "Riga".

Sestdien 13.kārtā savstarpējo spēli aizvadīs "Spartaks" un "Ventspils", kā arī RFS un "Liepāja".

Virslīgas līderpozīcijās ir "Riga", kas pēc 13 mačiem iekrājusi 36 punktus. Par pieciem punktiem mazāk 12 spēlēs ir RFS, trešo vietu ar 21 punktu 13 dueļos ieņem "Valmiera". 18 punkti 11 cīņās ir Jūrmalas "Spartakam", 15 punkti 13 spēlēs ir "Daugavpilij", bet 12 mačos - "Ventspilij". "Jelgavai" ir 14 punkti 13 spēlēs. Tālāk ar 12 punktiem 13 mačos ir "Metta", 11 punkti tikpat spēlēs ir "Liepājai", bet "Tukums 2000"/TSS ticis pie četriem punktiem 13 dueļos.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu