Vēnās atstātas adatas un drīza nāve. PSKUS atbild pacienta radiniekiem par sūdzību, kas guva plašu rezonansi medijos (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twitter/@Stradina_slimn

Trešdien, 5. augustā, Latvijas medijus pāršalca vēsts par kāda sirmgalvja nekorekto izrakstīšanu no Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS). LTV raidījums "Dienas ziņas" vēstīja, ka tuvinieki savu radinieku atraduši izstumtu laukā ratiņkrēslā, bet pacienta vēnās bija atstātas zāļu sistēmas adatas. Nu PSKUS sniedzis atbildi par izskanējušo notikumu mikroblogošanas vietnē "Twitter".

87 gadus veco katoļu priesteri Gregoru Ķibuli slimnīcā nogādāja, jo viņš sūdzējās par spēcīgām sāpēm. Jau drīz sirmgalvis zvanījis saviem radiniekiem, ka viņš tiek izrakstīts no slimnīcas.

Kad tuvinieki ieradušies slimnīcas teritorijā, viņi ieraudzīja, ka sirmais vīrs jau ratiņos izstumts ārā no slimnīcas zem klajas debess. Tuviniekus izbrīnīja tas, ka Gregoru no slimnīcas izrakstīja ar visām adatām rokās. Pēc atvešanas mājās vīrieti joprojām mocījušas sāpes. Atkal tika izsaukta neatliekamā palīdzība, bet pēc brīža vīrieša elpošana bija apstājusies.

5. augustā slimnīca medijiem pastāstījusi, ka veiks pārbaudi par izskanējušo informāciju. Nu PSKUS ir to izvērtējusi un skaidro, ka pārmetumi par pārkāpumiem pacienta aprūpē ir nepamatoti.

Tāpat Stradiņa slimnīca piebilda, ka "mēs zinām, ka jebkuru sistēmu iespējams pilnveidot, tāpēc novērtējam konstruktīvus ieteikumus, jo vēlamies, lai pie mums pacienti saņemtu gan nepieciešamo medicīnisko palīdzību, gan justos droši".

PSKUS aicina pacientus un viņu piederīgos jebkuru neskaidrību, sūdzību vai jautājumu gadījumā vērsties pie slimnīcas personāla nekavējoties vai sazināties ar slimnīcu, rakstot iesniegumu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu