Hamiltons Silverstonas trases kvalifikācijā piekāpjas komandas biedram Botasam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valteri Botass
Valteri Botass Foto: AFP / Scanpix

Seškārtējais Pirmās formulas (F-1) čempions Lūiss Hamiltons ("Mercedes") sestdien savā mājas trasē Silverstonā kvalifikācijas sacensībās finišēja otrais, "pole position" iegūstot viņa komandasbiedram "Mercedes" komandā Valteri Botasam.

Botass lieliski nobrauca pēdējo kvalifikācijas apli, izcīnot "pole position" 70.jubilejas "Grand Prix" Silverstonā un par 0,063 sekundēm apsteidzot Hamiltonu.

Botass 5,881 kilometru garo apli veica minūtē un 25,154 sekundēs.

Tas somam bija 13.panākums kvalifikācijā un iespēja svētdien samazināt 30 punktu atpalicību no Hamiltona.

"Racing Point" rezerves braucējs Niks Hilkenbergs parūpējās par pārsteigumu, ieņemot trešo vietu sacīkstēs (1:26,082), apsteidzot Maksu Verstapenu no "Red Bull" (1:26,176). "Renault" pilots Daniels Rikjardo bija piektais (1:26,297), bet otrs "Racing Point" pilots Lenss Strols - sestais (1:26,428).

Pjērs Gaslī no "Alpha Tauri" ieguva septīto vietu, Šarls Leklērs ar "Ferrari" bija astotais, Aleksandrs Albons ar "Red Bull" - devītais, un Lendo Noriss no "McLaren" noslēdza labāko desmitnieku.

Tikai 12.vietā ierindojās pasaules eksčempions vācietis Sebastians Fetels.

"Jūtos labi. Man vienkārši patīk kvalifikācija, it īpaši, ja veicas labi. Es tikai gribēju pēc iespējas labāk izmantot savas un automašīnas iespējas, "sacīja

Botass, kurš šonedēļ pagarināja līgumu ar "Mercedes" līdz 2021.gadam.

Botass savu "pole position" izrāva pēdējā sektorā.

"Protams, mans galvenais mērķis ir uzvarēt sacīkstēs, un es startēju no labas vietas. Centīšos labi uzsākt sacensības, kā to darīju pagājušajā nedēļā, un, vienkārši mēģināšu uzvarēt," sacīja soms.

"Tas nebija tik lieliski, bet Botass paveica labu darbu. Man nebija ideāls pēdējais aplis," sacīja Hamiltons, kurš ir uzvarējis pēdējās trīs sacīkstēs.

"Es nedomāju, ka daudzi cilvēki izmantos mīkstās riepas. Tas ir mazticami, ka daudzi piloti rīt izvēlēsies viena pitstopa stratēģiju."

Hilkenbergs atkal aizstāja Serhio Peresu pēc Meksikas pilota pozitīvā koronavīrusa testa. Tehniska problēma pārtrauca viņa sacīkstes pagājušās nedēļas nogalē, un viņš cer maksimāli izmantot savu otro iespēju.

"Ir pagājušas pāris trakas dienas. Pagājušajā nedēļā biju augšā sestdien un lejā svētdien," sacīja vācietis.

"Esmu mazliet pārsteigts, ka stāvu šeit, taču tas man ļauj smaidīt pa visu seju. Tas noteikti sāp, ka mums nebija pagājušās nedēļas pieredzes, jo tas man joprojām ir

jauns auto. Mēģināšu ātri mācīties un smagi strādāt."

"Tas bija viss, ko varēja sasniegt ar šo automašīnu," sarūgtināts par 12.vietu bija Fetels teiktajā komandas radio. "Es mēģināju. Paldies."

Pirms tam trešajos treniņbraucienos Hamiltons bija apsteidzis Botasu un "McLaren" pilotu Norisu.

Piektdien otrajā treniņu sesijā trasi visātrāk veica Hamiltons. Viņš trasi apriņķoja vienā minūtē un 25,606 sekundēs, par 0,176 sekundēm apsteigdams komandasbiedru Botasu.

Trešais piektdien bija "Renault" pilots Daniels Rikjardo, kurš Hamiltonam piekāpās par "mūžību" - 0,815 sekundēm. Ceturtais piektdien finišēja Makss Verstapens no "Red Bull" (+0,831), turpmākās divas vietas ieņemot "Racing Point" pilotiem Lensam Strolam (+0,895) un Niko Hilkenbergam (+1,140), kurš jau otrajā Silverstonas posmā pēc kārtas aizvieto ar Covid-19 saslimušo komandasbiedru Serhio Peresu.

Lielās balvas izcīņa paredzēta svētdien.

Pēc četriem aizvadītajiem posmiem kopvērtējumā līderis ar 88 punktiem ir Hamiltons, kuram ar 58 punktiem seko Botass. 52 punkti ir Verstapenam, 36 punkti - Norisam, 33 punkti ir Leklēram, 26 punkti - Albonam un 22 - ar Covid-19 pirms sacensībām Silverstonā saslimušajam Serhio Peresam.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 13 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu