Piespriež divu gadu nosacītu cietumsodu vīriešiem, kuri alkohola reibumā aizdedzināja pašvaldības policijas matraci

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija
Policija Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas rajona tiesa Jūrmalā piespriedusi divus gadus ilgu nosacītu cietumsodu diviem vīriešiem, kas pērn oktobrī, būdami alkohola reibumā, atrodoties Jūrmalas pašvaldības policijas telpā, ar sērkociņiem aizdedzināja matraci, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Tajā norādīts, ka abi vīrieši atradās speciāli iekārtotā telpā Jūrmalas pašvaldības policijas ēkā. Ap pusnakti abi vīrieši vienojās, ka aizdedzinās matraci, lai tādējādi panāktu, ka viņi abi ātrāk tiek atbrīvoti no šīs telpas.

Viens no vīriešiem aizšķīla sērkociņu un tīši meta to novietotā matrača virzienā, taču sērkociņš metiena laikā izdzisa, pēc kā vīrietis piegāja pie matrača, aizšķīla jaunu sērkociņu, pietupās pie matrača apakšējā stūra un turēja pie tā sērkociņu, gaidot, kamēr parādās liesmas. Matracis aizdegās, pēc kā vīrietis piecēlās, ar to pašu degošo sērkociņu piegāja pie matrača otra stūra, pieliecās un aizdedzināja arī otru stūri, tomēr abi aizdedzinātie matrača stūri paši nodzisa. To konstatējot, notiesātais aizšķīla jaunu sērkociņu un pielika to pie matrača stūra, sagaidot, kamēr parādās liesmas, tādā veidā to aizdedzinot, pēc kā ar to pašu degošo sērkociņu piegāja pie matrača otra stūra, kur liesmas jau iepriekš bija nodzisušas, pieliecās un mēģināja aizdedzināt matrača stūri, bet liesmas nodzisa.

Konstatējot, ka iepriekš aizdedzinātais stūris deg ar atklātu liesmu, notiesātais degošo matraci ar rokām sagrieza vertikālā pozīcijā un pagāja nost. Tad pie degošā matrača pienāca otrs notiesātais vīrietis, kurš visu laiku atradās turpat blakus, un ar rokām sagrieza matraci citā pozīcijā, pēc kā pirmais vīrietis piegāja pie degošā matrača un atkārtoti matraci sagrieza vertikāli.

Kad matracis dega ar atklātu liesmu, abi vīrieši to vēroja, līdz telpā ienāca policijas darbinieki, kas matraci nodzēsa.

Tiesa abiem vīriešiem piesprieda divus gadus nosacīta cietumsoda, kā arī abiem solidāri nāksies atlīdzināt 79,86 eiro par sadedzināto matraci. Tāpat abiem noteikts pārbaudes laiks uz diviem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu