Video Mājdzīvnieku liktenis sērojošajā Beirūtā. Brīvprātīgo pašaizliedzīgais darbs un aizkustinošas atkalsatikšanās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Animal Leabon

Pēc katastrofālā sprādziena Beirūtas ostā ļaudis sāk lēnām atjaunot mājas, biznesus un dzīves. Pulka Labo Samāriešu nav aizmirsuši parūpēties par visneaizsargātāko sabiedrības daļu - mājdzīvniekiem, vēstī raidsabiedrība CNN.

Vairāk nekā 190 brīvprātīgo patrulē ielās, lai meklētu mājdzīvniekus, kas, iespējams, vēl aizvien slēpjas māju gruvešos vai bailēs no sprādziena ir aizbēguši no mājām un klaiņo apkārt.

SEARCH PARTY - LIMITED TODAY Because of the call for major protests against the government today and in anticipation of...

Posted by Animals Lebanon on Saturday, August 8, 2020

We need more help on the ground! So far four dogs found - reunited videos in stories

Posted by Animals Lebanon on Wednesday, August 5, 2020

Biedrība "Animals Lebanon" paguvuši izglābt neskaitāmus mājdzīvniekus, kuru saimnieki ir gājuši bojā vai paši zvēriņi iemanījušies iesprūst sagrautajās mājās.

Biedrības vadītājs Džeisons Mjērs atzīst, ka labākā viņu darba daļa ir tā, kad viņi atgriež mājdzīvniekus pie to saimniekiem.

"Visiem trūkst vārdu, jo tu jūti visu, bet tajā pašā laikā itin neko," stāsta Mjērs. "Mēs jūtamies labi, ka mūsu spēkos ir iepriecināt cilvēkus, ņemot vērā to, ka lielākā daļa no viņiem ir zaudējuši gandrīz visu, kas viņiem ir."

Biedrības mītne ir aptuveni četru kilometru attālumā no katastrofālā sprādziena. Mītnei izsprāguši pāris logi, ar to lauskām savainojušies daudzi tur mītošie dzīvnieki.

Major explosion rocks Beirut! Government now declares Beirut a disaster city. At 6:00 this afternoon a major explosion...

Posted by Animals Lebanon on Tuesday, August 4, 2020

"Visur bija asiņainas pēdiņas, jo pagāja kāds laiks, kad paguvām ierasties ofisā," stāsta Mjērs.

Ierasti biedrībā darbojas pieci brīvprātīgie, bet pēc sprādziena šis skaits ir neiedomājami pieaudzis. Džeimss skaidro, ka cilvēki mēģina rast veidus, kā lai palīdz viens otram.

Viņš atzīst, ka, staigājot pa Beirūtas ielām, viņam lūzt sirds. "Pilsēta ir ļoti netīra, visur mētājas stikli, problēmas ar elektrības un ūdens apgādi. Nav iespējams tikt pie savas naudas bankomātos, visai nereāla situācija," stāsta Džeimss. "Es nesaprotu, kā iedzīvotāji un valdība no šīs postažas atkopsies."

Asiņaina un izpostīta šobrīd ir Beirūta, paies kāds laiks, kad pilsēta no šīs katastrofas varēs atkopties pavisam. Taču šādi mirkļi, kā redzams zemāk video, biedrības brīvprātīgajiem silda sirdis un dod spēku turpināt savu labo darbu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu