Daugavpils posmā uzvar Kravčenoka/Graudiņa un lietuvieši Stankevičs/Knašs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Kravčenoka
Anastasija Kravčenoka Foto: FIVB

"ERGO Open 2020" Latvijas čempionāta posma debijā Daugavpilī svētdien par uzvarētājām dāmu konkurencē tika kronētas pašmāju vadošās pludmales volejbolistes Anastasija Kravčenoka/Tīna Laura Graudiņa, bet starp vīriem pārākie izrādījās lietuvieši Patriks Stankevičs/Audrjus Knašs, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Daugavpils posma vīriešu finālā tikās Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs un Stankevičs/Knašs. Pirmajiem bija piešķirts trešais numurs, bet otrajiem - ceturtais.

Stankevičs/Knašs finālā ar 2-0 (21:16, 22:20) uzvarēja M.Samoilovu/Soloveju. 

"Pietrūka emociju, jo bija diezgan maza pauze starp ceturtdaļfinālu un pusfinālu, arī līdz finālam nepaspējām atjaunoties. Fiziski pietrūka. Pat spēka bļaut nebija," pēc fināla Latvijas televīzijas 7.kanālam teica M.Samoilovs. Arī grupā visas spēles vakar bija trijos setos. Vajadzēja uzvarēt ar 2-0, tad būtu vieglāk."

"Mēs abi esam lieli, un šādā karstumā mums ir grūti. Pirmajā setā nevarēju paspēlēt vispār, otrajā pamodos, bet bija jau par vēlu," piebilda Solovejs. "Beigās sapratām, kā servēt, pirmajā setā daudz kļūdījāmies servēs. Visas iepriekšējās cīņas aizvadījām 2. un 3.kortā, kas atrodas perpendikulāri galvenajam laukumam un kur ir savādāks vējš un saule. Cīnīsimies Cēsīs par pirmo vietu."

Tikmēr bronzas duelī ar pirmo numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš/Matīss Gabduļins ar 2-0 (21:13, 21:19) pārspēja turnīrā ar piekto numuru izlikots Ardis Daniels Bedrītis/Arnis Reliņš.

"Liels prieks, ka tikām līdz trešajai vietai," par jaunizveidotā dueta sekmēm, šoreiz brīvsoli paņemot Pļaviņa pastāvīgajam pāriniekam Edgaram Točam, LTV7 kanālam pēc cīņas teica Pļaviņš. "Šoreiz pusfinālā paveicās lietuviešiem. Ir nedaudz nepierasti spēlēt kopā, un trešā vieta šādos apstākļos ir laba."

Savukārt dāmu konkurencē Kravčenoka/Graudiņa, kurām bija piešķirts pirmais numurs, ar 2-0 (21:18, 21:18) pieveica ar trešo numuru izsēto Lietuvas pāri Ieva Dumbauskaite/Gerda Grudzinskaite.

"Pret lietuvietēm mums bija sīvāka cīņa, salīdzinot ar citām. Ļoti labi, ka tā bija tieši finālā līdzjutēju priekšā," sarunā ar Latvijas televīziju pēc uzvaras teica Kravčenoka, kuras dzimtā pilsēta ir Daugavpils. "Liels paldies Daugavpils pašvaldībai, jo turnīrs ir bijis fantastisks, un es to ļoti novērtēju."

"Ļoti sen nebiju bijusi Daugavpilī, un atmosfēra šajā turnīrā ir ļoti jauka. Turklāt bija tik daudz pazīstamu seju, jo Daugavpils ir īsta volejbola pilsēta," piebilda Graudiņa.

Cīņā par trešo vietu ar otro numuru izliktās Varvara Brailko/Anete Namiķe ar 2-0 (21:12, 21:17) apspēlēja Lietuvas duetu Rugile Grudzinskaite/Ieva Kazūraitīte, kurām bija piešķirts 11.numurs.

Ceturtajam Latvijas čempionāta posmam bija pieteikušies 32 vīriešu un 28 sieviešu dueti.

Iepriekšējā posmā Saulkrastos uzvaru svinēja Pļaviņš/Točs, bet vēl vienu posmu iepriekš par uzvarētājiem tika kronēti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš.

Šosezon Latvijas čempionātā “ERGO Open 2020” pludmales volejbolisti sacenšas četros posmos un finālā. Fināla posmā 16. augustā Cēsīs, izpaliekot spēlētājiem no citām valstīm, tiks kronēti 2020. gada Latvijas čempioni pludmales volejbolā.

Visi pieci posmi tiek rīkoti ārpus Rīgas, turpinot apgūt arvien jaunus Latvijas reģionus. Šogad ar sava posma rīkošanu debitēja viena no lielākajām valsts volejbola talantu kalvēm Daugavpils.

Fināla posms gan vīriešu, gan sieviešu sacensībās no 14. līdz 16. augustam notiks Cēsīs, kur pludmales volejbola vēstneši būs Mārtiņš Pļaviņš un Marta Ozoliņa.

"ERGO Open" posmos skatītājiem ieeja ir bez maksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu