Policijas suns savā pirmajā darbadienā atrod bezvēsts pazudušu sievieti un bērnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Heddlu Dyfed Powys Police

Lielbritānijā policijas suns Maksis veiksmīgi atrada bezvēsts pazudušu māmiņu un viņas vienu gadu veco bērnu, un tā bija viņa pirmā darbadiena, vēstī medijs "People".

Divus gadus vecais vācu aitu suns ar savu saimnieku inspektoru Džonatanu Rīsu-Džounsu saņēma izsaukumu 1. augustā, kad policijas iecirknis saņēma ziņu par pazudušu sievieti.

"Sieviete radiniekiem par sevi nebija devusi ziņu jau divas dienas, kas viņai neesot bijis raksturīgi, tāpat jaunās māmiņas mobilais telefons bijis izslēgts, tāpēc radinieki sākuši bažīties, vai viņas dzīvība nav briesmās," pastāstīja Džonatans.

Lai arī policisti spēja ātri atrast sievietes automašīnu, virsnieki vērsās pie Makša, lai viņš mēģinātu saost pēdas.

"Šajā vietā Makša izsekošanas prasmes patiešām tika izmantotas. Neskatoties uz to, ka tikai nesen tika saņemta viņa licence," sacīja Rīss-Džounss.

Sieviete tika atrasta vairāku kilometru attālumā no viņas spēkrata.

"Par laimi, pēc pusotras stundas ilgas meklēšanas, mamma un bērniņš tika atrasti sveiki un veseli. Viņi bija drošībā, tikai nosaluši, šķiet, šajā apgabalā bija maldījušies ievērojamu laiku," sacīja Rīss-Džounss. 

"Es esmu patiesi gandarīts, ka mūsu pirmās operācijas laikā mēs varējām salīdzinoši ātri atrast pazudušo māti un bērniņu," sacīja Džonatans. "Maksis koncentrējās visu meklēšanas laiku, ātri reaģējot. Viņš ir nenovērtējams suns!"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu