Deviņi vienkārši ieradumi, kas pagarina dzīves ilgumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Kā pagarināt dzīvi un jaunību? Zinātnieki zina! Deviņi vienkārši hobiji un ieradumi, kas pagarinās jūsu dzīvi par pieciem un pat vairāk gadiem, raksta portāls "DomashnyOchag".

Uzmaniet zobu veselību

Regulāras vizītes pie zobārsta ne tikai uzturēs zobus un smaganas veselus, bet arī mazinās sirds un asinsvadu slimību risku, kas joprojām ir galvenais priekšlaicīgas nāves cēlonis. Fakts ir tāds, ka baktērijas, kas veidojas smaganu un zobu slimību laikā, var iekļūt artērijās un uzkrāties uz to sienām plāksnīšu veidā, tādējādi aizsērējot tās. Ja ciešat no smaganu slimībām, risks priekšlaicīgi nomirt palielinās par 12%, liecina pētījums, kas nesen publicēts "Amerikas Sirds asociācijas" žurnālā. Tāpēc atcerieties tīrīt zobus, diegot un noteikti apmeklējiet savu zobārstu vismaz divas reizes gadā.

Nodarbojieties ar seksu

Jā, regulārs un biežs (vismaz vairākas reizes nedēļā) sekss var pagarināt mūsu dzīvi par vairākem gadiem - bet tikai tad, ja šis sekss beidzas ar orgasmu. Seksa laikā izdalītais oksitocīns palīdz mazināt stresu, pazemina hormona kortizola līmeni un uztur mūsu sirds veselību.

Iegādājieties mājdzīvnieku 

Suņu īpašniekiem ir par 33% mazāka iespēja nomirt no sirds un asinsvadu slimībām. Mūsu pūkainie mazie draugi palīdz mums tikt galā ar stresu, padara mūsu dzīvi aktīvāku un piešķir tai jēgu - tāpēc palutini savus mājdzīvniekus!

Piekopiet Vidusjūras reģiona diētu

Pirms diviem gadiem dietologi nonāca pie vienprātīga viedokļa: ja ir kāds uzturs, kas mums var palīdzēt sasniegt 100 gadu vecumu, tas ir Vidusjūras reģiona uzturs. Viens pētījums parādīja, ka cilvēkiem, kuri ievēro šāda veida diētu, garāki telomēri ir aizsargājoši vāciņi hromosomu galos, kas novērš šūnu novecošanos. Vidusjūras diētas pamatā ir daudz dārzeņu, augļu, zivju, riekstu un veselu graudu, kā arī olīveļļas. Izmēģiniet to!

Dzeriet vīnu

Sarkanvīnā atrodami antioksidanti palīdz palielināt dzīves ilgumu un arī samazināt stresa līmeni. Protams, ir svarīgi ievērot mēru - ne vairāk kā vienu glāzi dienā.

Izgulieties

7-9 stundas miega, vienmēr naktī, vēlams vismaz stundu pirms pusnakts. Laba nakts atpūta ir vajadzīga, lai atjaunotu ķermeni un smadzeņu darbību. Atcerieties, ka katra stunda, kas nozagta no mūsu miega, palielina priekšlaicīgas nāves risku par 12%!

Izmantojiet saules aizsardzības krēmus

Ādas vēzis ietekmē vairāk cilvēku nekā visas citas slimības formas kopā. Katru stundu pasaulē viens cilvēks mirst no šīs slimības. Sauļošanās un saulesbriļļu lietošana ir tas, ko mēs varam darīt, lai samazinātu šīs slimības risku. Nevajag riskēt velti!

Dzeriet kafiju

Par 18% samazinās priekšlaicīgas nāves risks, ja katru dienu izdzersit divas līdz četras tases kafijas. Vai pat vienkāršāk: divas tases kafijas dienā palielina dzīves ilgumu par 9 minūtēm. Tas viss ir saistīts ar kafijas antioksidanta īpašībām, kas var samazināt diabēta, vēža un sirds slimību risku.

Nodarbojieties ar sportu

Atcerieties burvju skaitli: 150 minūtes fizisko aktivitāšu nedēļā. Šīs divarpus stundas var samazināt agrīnas nāves risku gandrīz par trešdaļu. Galvenais, lai vingrinājumi būtu pietiekami intensīvi, kas palielinātu sirdsdarbību un svīšanu.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu