Foto ⟩ Zatleru pāris, Jurkāne un citi viesi apmeklē koncertu Mazajā Mežotnes pilī (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Svētdien, 9. augustā, Mazajā Mežotnes pilī jau devīto reizi norisinājās nozīmīgākais Pētera Vaska fonda koncerts "Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Mežotne". Aplūko foto no koncerta! 

Koncertā, kurā piedalījās vijolniece Magdalēna Geka un pianists Georgs Kjurdians, jau tradicionāli tika pirmatskaņoti Pētera Vaska fonda pasūtinātie jaundarbi, tostarp izsmalcinātās latviešu komponistes Santas Bušs opuss un Platona Buravicka skaņdarbs "Darba instrumenta restaurācija", kā arī Jāzepa Vītola «Romance re minorā op.15» , Tālivalda Ķeniņa "2.sonāte vijolei un klavierēm (1978-1979)", Maijas Einfeldes "2.sonāte vijolei un klavierēm (1985)" un Jāņa Ķepīša "Dienvidu skices".

Tāpat jūlija beigās un augusta sākumā norisinājās tradicionālais mākslas plenērs, kurā šoreiz piedalījās četri jaunie mākslinieki Kristīne Rublovska, Kristīne Martinova, Kristīne Kligina un Henrihs Bināns un kuru darbu izstāde aplūkojama pils telpās, kā arī finansistes Ilzes Jurkānes vadītā kulinārijas meistarklase, kurā klātesošie, tostarp pils saimniece Regīna Deičmane, tika iepazīstināti ar japāņu virtuvi.

Koncertu rīkoja Pētera Vaska fonds sadarbībā ar Mazo Mežotnes pili, un visi ieņēmumi no koncertu biļetēm tiks novirzīti pasūtinājuma darbu tapšanai latviešu komponistiem, lai veicinātu mūsdienu latviešu kamermūzikas attīstību.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu