No dzemdībām līdz kapu kultūrai. Kādas tēmas apspriedīs šī gada festivālā "Lampa"?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sarunu festivāls "Lampa" Cēsu pils parkā.
Sarunu festivāls "Lampa" Cēsu pils parkā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

No 2. septembra līdz 5. septembrim līdz šim neierastā laikā un formātā notiks sestais sarunu festivāls "Lampa", informēja pasākuma organizatori.

Vairāk nekā 200 notikumi bez maksas būs skatāmi tiešraidē mājaslapā "festivalslampa.lv" un kopā skatīšanās vietās visā Latvijā, kā arī klātienē Cēsīs, Rīgā un Rēzeknē.

Ar virstēmu "Kopā" festivāls šogad apvienos nemainīgi plašu praktisku un globālu jautājumu loku - sākot no dzemdībām un beidzot ar ieteikumiem "zaļai" kapu iekopšanai. LAMPA aicina visus, kam ir, ko teikt, un visus, kuri gatavi uzklausīt, iesaistīties vērtīgā domu apmaiņā, asināt prātu un paplašināt redzesloku, apgūstot neparastas, bet noderīgas prasmes un idejas.

Atsevišķi pasākumi būs pieejami arī krieviski un angliski runājošajiem, gan arī tiem, kuri vēlas apgūt zīmju valodas pamatus. "Īpaši saistoša LAMPA šogad būs praktiķiem, jo līdztekus globāliem un šķietami neizsmeļamiem sarunu tematiem (demokrātija, vērtības, liberālisms, nacionālisms un citas), būs iespēja gūt arī pavisam praktiskus ieteikumus labākai ikdienai, piemēram, kā rūpēties par redzi, kā būt zaļiem, kā palīdzēt sērojošam cilvēkam," norādīts pasākuma aprakstā.

Vecāki varēs piedalīties diskusijās par mobingu skolās un bērnu emocionālo veselību par to, kā motivēt bērnu sportot, vai kā labāk sarunāties ar savu pusaudzi. Būs arī pasākumi pusaudžiem un jauniešiem, kā arī iespēja senioriem saņemt ieteikumus, kā veiksmīgāk iekļauties darba tirgū.

Tāpat "Lampā" norisināsies izglītībai, kultūrai un mākslai, garīgajai un fiziskajai veselībai, ekonomikai un politikai, videi un sabiedrībai un tehnoloģijām veltītas norises.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu