"Tas izraisa bažas par viņas drošību un situāciju." Lietuvas ārlietu ministrs nespēj sazināties ar Tihanovsku (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs pirmdienas vakarā paziņoja, ka jau vairākas stundas nespēj sazināties ar Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu opozīcijas kandidāti Svetlanu Tihanovsku un bažījas par viņas drošību.

"Es vairākas stundas mēģināju ar viņu sazināties, bet viņas atrašanās vieta nav zināma pēc tam, kad viņa ieradās vēlēšanu komisijā, lai iesniegtu protestu saistībā ar balsu skaitīšanu. [Viņas] advokāts no turienes iznāca, bet nav skaidrs, kur viņa atrodas, un to nezina arī [viņas kampaņas] štābs," Linkēvičs pavēstīja ziņu aģentūrai BNS.

"Tas izraisa bažas par viņas drošību un situāciju," ministrs piebilda.

Jau ziņots, ka Tihanovska pirmdien iesniegusi sūdzību Centrālajā vēlēšanu komisijā, pieprasot pārskaitīt balsis. 

"Sūdzība iesniegta sakarā ar konstatētajiem likumdošanas pārkāpumiem balsu skaitīšanas laikā un ar prasību veikt atkārtotu skaitīšanu. Ja nav iespējams atkārtoti saskaitīt balsis, vēlēšanas atsevišķos iecirkņos jāatzīst par nenotikušām," sacīja Tihanovskas preses pārstāve Anna Krasuļina.

Viņa arī pavēstīja, ka Tihanovska nepiedalās ielu protestos, lai izvairītos no provokācijām. Pēdējās nedēļas laikā tika aizturēti daudzi Tihanovskas vēlēšanu kampaņas štāba locekļi.

"Komanda izlēma nepiedalīties protestos, lai izvairītos no provokācijām," sacīja Krasuļina. "Varasiestādes var radīt provokatīvu situāciju, lai viņu aizturētu, un mums viņa ir vajadzīga brīvībā."

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem, Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās svētdien līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko izcīnījis 80,23% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - teju 9,9%.

Tihanovska pirmdien paziņoja, ka uzskata sevi par vēlēšanu uzvarētāju, un pieprasīja varasiestādēm nodot varu opozīcijai.

Protestos Baltkrievijā aizturēti aptuveni 3000 cilvēku, pirmdien pavēstīja Baltkrievijas Iekšlietu ministrijas preses dienests.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu