Pirmdien Minskā dzīvību zaudējis viens protestētājs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Minskā pirmdienas, 10. augusta, vakarā gāja bojā viens no protestētājiem, kad viņam rokā eksplodēja spridzeklis, paziņoja Baltkrievijas Iekšlietu ministrija, pirmoreiz apstiprinot nāves gadījumu pēcvēlēšanu protestos.

"Konfrontācijā ar specvienību, kas ieradās debloķēt laukumu, viens no protestētājiem mēģināja mest nenoskaidrotu spridzekli likumsargu virzienā. Tas eksplodēja rokā, un vīrietis guva traumas, kas nebija savienojamas ar dzīvību," paziņoja Iekšlietu ministrija savā telegrammu kanālā.

Ministrija piebilda, ka notikuma vietā strādā izmeklēšanas operatīvā grupa un tiek noskaidroti visi notikuma apstākļi.

Iepriekš bija ziņots par cita protestētāja bojāeju. Baltkrievijas policijai svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu izklīdinot pēcvēlēšanu protestu dalībniekus, viens protestētājs zaudējis dzīvību, bet vairāki desmiti ievainoti, pirmdien pavēstīja Baltkrievijas cilvēktiesību centrs "Vjasna".

Dzīvību zaudējis kāds gados jauns vīrietis. Protestētājam savainota galva, kad viņam uztriecies policijas auto, un mediķi ievainotā dzīvību nav spējuši izglābt, norādīja "Vjasna".

Protesti valsts lielākajās pilsētās sākās svētdienas vakarā pēc prezidenta vēlēšanām, kuru rezultāti, kā apgalvo opozīcija, ir viltoti.

Vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko izcīnījis 80,23% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - teju 9,9%, liecina pirmdien publiskotie oficiālie rezultāti.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu