Latvija un Krievija plāno izstrādāt līgumu uz robežas esošo valsts institūciju sadarbībai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ir plānots sākt darbu pie robežas režīma līguma izstrādes, kas faktiski paredz, kā sadarbojas uz robežas esošās Krievijas un Latvijas valstu institūcijas, piemēram, muita un robežsargi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.

Šis līgums ir ļoti svarīgs attiecībā uz nelegālo darījumu apkarošanu, uzsvēra vēstnieks.

Atsakoties uz vēstnieka amatā pavadīto laiku, Riekstiņš teica, ka ir virzieni, kuros sadarbība šo trīs gadu garumā virzās diezgan sekmīgi.

Ja raugās uz dinamiku, kas bijusi līdz Covid-19 pandēmijas sākumam, redzams, ka pēdējos gados ir ļoti būtisks tirdzniecības pieaugums ar precēm un pakalpojumiem, akcentēja vēstnieks. Viņš piebilda, ka Krievija ir pirmajā pieciniekā Latvijas ārējo tirdzniecības partneru vidū, trešajā vietā eksportā un piektajā - importā. Tirdzniecisko darījumu apjoms ir apmēram trīs miljardi eiro, kas ir būtisks arī priekš Krievijas, skaidroja vēstnieks.

Viņš arī norādīja, ka līdz pandēmijai katru gadu Latviju apmeklēja par 7-9% vairāk Krievijas tūristu. Viņš akcentēja, ka ir labi ne tikai tas, ka šie cilvēki atstāj naudu Latvijas ekonomikā, bet arī tas, ka viņi paši ar savām acīm ierauga, kā Latvijā dzīvo.

Savukārt starpvaldību līmenī notikusi virzība uz priekšu ar nelieliem līgumtiesiskiem jautājumiem, akcentēja vēstnieks.

"Tā kā ir lietas, ko mēs praktiskajā plāksnē varam diezgan normāli risināt, bet, protams, pastāv virkne politisko problēmu, viedokļu atšķirību gan par vēsturiskiem, gan par ārpolitiskiem jautājumiem, par Krievijas lomu Ukrainas kontekstā, Krimas aneksija. Tie ir temati, kuros, protams, dialogs ir apgrūtināts," atzina vēstnieks.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu