Drošības spēki Minskā izklīdina protestētājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas drošības spēki naktī uz otrdienu Minskā izklīdinājuši pēcvēlēšanu protestu dalībniekus, kas otro vakaru un nakti pēc kārtas bija izgājuši galvaspilsētas ielās, lai protestētu pret, kā uzstāj opozīcija, falsificētajām prezidenta vēlēšanām un autoritārā līdera Aleksandra Lukašanko palikšanu valsts galvas amatā, vēsta vietējie mediji un ārvalstu korespondenti.

Sīva konfrontācija protestētāju un drošības spēku starpā Minskā izvērsusies pie tirdzniecības centra "Rīga" un Puškina metro stacijas rajonā.

Drošības spēki protestētājus no šiem rajoniem padzinusi.

"Demonstranti pie tirdzniecības centra "Rīga" atkal tiek apmētāti ar [trokšņa] granātām, īpaša automašīna izjauc barikādes," vēsta "Radio Brīvība" baltkrievu redakcija.

Drošības spēku specvienības OMON kaujinieki "attīrījuši" Puškina metro stacijas rajonu, vēsta Baltkrievijas radio "Jevroradio". "Tas notika pēc tam, kad liela daļa demonstrantu bija izklīdusi pati."

Protesti notikuši arī citos Minskas rajonos, vēsta Baltkrievijas laikraksts "Naša ņiva", arī mikrorajonā "Majak", pie metro stacijas "Vostok". Arī šos protestētājus drošības spēki izklīdinājuši.

Protesti pret Lukašanko naktī uz otrdienu notikuši arī citās Baltkrievijas pilsētās.

Drošības spēku un protestētāju konfrontācija Minskā ilga septiņas stundas. Kā vēsta Krievijas ziņu aģentūras TASS korespondents, Baltkrievijas drošības spēki "pārtrauc ielenkumu Minskas centrā".

Iekšlietu ministrijas specvienības "sākušas pamest Baltkrievijas galvaspilsētas centrālos prospektus", vēsta korespondents.

Viens no pēdējiem pretestības punktiem bijis Kuncevščinas rajons, kur protestētāji bija saslējuši barikādes no betona pāļiem un metāla armatūras, nobloķējot Priticka prospektu.

Šajā rajonā dzīvību zaudēja viens no protestu dalībniekiem, kas atbilstoši varasiestāžu versijai "mēģināja sviest nenoskaidrotu spridzekli likumsargu virzienā, bet tas uzsprāga viņam rokā, un vīrietis guva traumas, kas nav savienojamas ar dzīvību".

Protesti valsts lielākajās pilsētās sākās svētdienas vakarā pēc prezidenta vēlēšanām, kuru rezultāti, kā apgalvo opozīcija, ir viltoti.

Vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko izcīnījis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - teju 10,9%, liecina oficiālie provizoriskie rezultāti.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu