Astoņi Tartu bāri uz nedēļu aptur darbu nolūkā ierobežot Covid-19 izplatību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ballīte. Ilustratīvs attēls
Ballīte. Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Astoņi Tartu bāri paziņojuši, ka uz nedēļu aptur darbu, cerot, ka tas palīdzēs ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību Igaunijas otrajā lielākajā pilsētā, kur ar naktsklubiem un bāriem pēdējo nedēļu laikā saistīti nopietni inficēšanās perēkļi.

Bāri "Barlova", "Genialistide Klubi", "Kivi", Moku", "Naiiv", "Trepp, "Ula" un "Zavood" kopīgā paziņojumā sociālajos tīklos vēsta, ka centušies stāties pretī vīrusam ar dažādiem līdzekļiem, tomēr nonākuši pie secinājuma, ka pati efektīvākā metode būs slēgšana. Divi no šiem bāriem pirms tam atzinuši, ka tajos iegriezušies ar koronavīrusu inficēti apmeklētāji.

"Esam darījuši visu, kas mūsu spēkos, lai ierobežotu vīrusa izplatību, vienlaikus saglabājot pēc iespējas normālāku ikdienu, bet nu atlikusi viena lieta, kas varētu būt visiedarbīgākā - esam nolēmuši bārus uz nedēļu slēgt," teikts paziņojumā. "Esam cieši saistīta kopiena, un nav noslēpums, ka mūsu kopsaucējs ir cilvēki. Tāpēc nolēmām doties kolektīvā atvaļinājumā, baudīt zvaigžņotās augusta naktis svaigā gaisā, kontrolēt savu veselību un aicinām arī jūs darīt to pašu - pēc labas gribas un saskaņā ar veselo saprātu."

Jau ziņots, ka pirms nepilnas nedēļas Tartu pilsētas vadība vienojās ar lielākajiem naktsklubiem par profilakses pasākumiem, kas palīdzētu ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību.

Līdz šim ar vīrusa perēkli Tartu naktsklubā "Vabank" saistīti kopumā 37 inficēšanās gadījumi, klubā "Naiiv" - 19 gadījumi un klubā "Shooters" - 18 gadījumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu