Video ⟩ Baltkrievijā turpinās protesti. Aizturēti vairāk nekā 2000 cilvēku (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twitter/breakinglv

Baltkrievijā protestu otrās diennakts laikā aizturēti vairāk nekā 2000 cilvēku, otrdien paziņoja Iekšlietu ministrija.

Vienlaikus ministrija pavēstīja, ka protestu laikā ievainots 21 tiesībsargājošo iestāžu un iekšējā karaspēka darbinieks, bet ievainoto protestētāju skaitu ministrija neatklāj.

Saskaņā ar ministrijas datiem, protesti naktī uz otrdienu notikuši Minskā, Brestā, Mogiļevā un Novopolockā un to dalībnieki atklāti izrādījuši pretestību milicijas darbiniekiem, tikuši nodarīti bojājumu daudzām automašīnām. Minskā un Novopolockā milicija un iekšējā karaspēka karavīri pret protestētājiem pielietoja asaru gāzi, trokšņa granātas un gumijas lodes.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem, protestu pirmajā naktī tika aizturēti vairāk nekā 3000 cilvēku, bet cietuši aptuveni 100 - vairāk nekā 50 civilistu un 39 tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Jau vēstīts, ka svētdien notikušajās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,9%, liecina oficiālie provizoriskie rezultāti.

Opozīcija uzstāj, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā un citās valsts pilsētās naktī uz otrdienu turpinājās protesti pret Lukašenko, kas izvērsās sadursmēs ar drošības spēkiem.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu