"Negribu braukt kā vecmāmiņa." Šūmahera draugs nosauc tuvāko leģendārā pilota līdzinieku mūsdienu F-1

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers un Makss Verstapens
Mihaels Šūmahers un Makss Verstapens Foto: Reuters/ScanPix/ Apollo kolāža

Bijušais F-1 komandu vadītājs Ross Brauns, kurš bijis arī uz Mihaela Šūmahera pārstāvēto "Ferrari" vienību komandtiltiņa, atskatoties uz aizvadīto sacīksti Silverstonā, nosaucis, kurš mūsdienu pilots viņam visvairāk atgādinot leģendāro vācieti.

Brauns savā rakstā F-1 mājas lapā izcēla 22 gadus vecā nīderlandieša Maksa Verstapena sniegumu aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā Silverstonas "Grand Prix".

"Makss Silverstonā bija vienkārši sensacionāls. Viņš man atgādina Mihaelu Šūmaheru. Kad tu klausies viņa radio sarunās, tu dzirdi, ka viņam ir "iekšā". Mašīnas limits neatspoguļo Maksa limitus. Viņš spēj izjust mašīnu. Atceros, ka Maksa agrīnajās F-1 dienās viņa ātrums bija neapšaubāms, bet tagad viņš ir nobriedis un kļuvis par ārkārtīgi labu pilotu," raksta Brauns.

Verstapens Silverstonas trasē spēja uzveikt šosezon teju nepārspējamo duetu Valteri Botasu un Luisu Hamiltonu. Jaunais pilots vairākkārt radio sarunās ar savas komandas inženieriem nepaklausīja viņu norādījumus braukt lēnāk, lai karstajos apstākļos taupītu riepas. Tā vietā Verstapens devās abu "Mercedes" pilotu "medībās", kas attaisnojās uzvarā visā "Grand Prix".

"Man ļoti patika viņa radio sarunas, it sevišķi, kad viņš uz komandas ieteikumiem saudzēt riepas atbildēja: "Negribu braukt kā vecmāmiņa." Tas parāda lielu pārliecību par savām spējām, kā arī spēcīgas attiecības ar komandu," nobeigumā raksta Brauns.

Ar šo uzvaru Verstapenam ir izdevies izvirzīties sezonas kopvērtējuma otrajā vietā, ar 77 punktiem apsteidzot Valteri Botasu (74 punkti), bet atpaliekot no Luisa Hamiltona (107 punkti)

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu