Honkongas prodemokrātisko mediju magnāts atbrīvots pret galvojumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džimmijs Lai
Džimmijs Lai Foto: AP/Scanpix

Honkongas prodemokrātisko mediju magnāts Džimijs Lai, kas pirmdien tika aizturēts aizdomās par jaunā nacionālās drošības likuma pārkāpšanu, atbrīvots pret galvojumu.

Laikraksts "South China Morning Post" ziņoja, ka Lai atbrīvots pēc tam, kad iemaksājis drošības naudu, kas ekvivalenta 37 600 ASV dolāru (31 910 eiro), un papildus vēl drošības depozītu.

Pret galvojumu atbrīvoti arī vairāki citi aktīvisti.

Lai pieder prodemokrātiskais laikraksts "Apple Daily", un viņš ir viens no redzamākajiem Honkongas demokrātisko spēku nometnes cilvēkiem.

Viņš tika aizturēts redakcijas telpās.

Otrdien laikraksta pirmo lapu rotāja uzraksts ""Apple Daily" ir jāturpina cīnīties" un attēls, kurā redzama Lai aizturēšana.

Izrādot atbalstu Lai un vairākiem izdevniecības "Next Digital" vadītājiem, kas arī tika aizturēti, honkongieši masveidā izpirka šo laikraksta numuru.

Mediju magnāta aizturēšana un sekojošais reids laikraksta redakcijā raisījis bažas, ka tas var iezīmēt preses brīvības beigas Honkongā.

Lai izdevumi - laikraksts "Apple Daily" un žurnāls "Next Magazine" - ir viennozīmīgi bijuši Honkongas prodemokrātiskās nometnes pusē un pauduši Pekinai kritisku nostāju.

Ķīnas pieņemtais Honkongas nacionālās drošības likums aizliedz graujošu darbību, atdalīšanos no valsts, terorismu un slepenu sadarbību ar ārvalstu spēkiem.

Pekina, kas šo likumu pieņēma, apejot Honkongas likumdošanas institūciju, apgalvo, ka tas vajadzīgs, lai atjaunotu stabilitāti Honkongā pēc demokrātijas piekritēju protestiem. Likuma pretinieki bažījas, ka tas sagraus Honkongas politiskās brīvības un samazinās tās autonomiju, ņemot vērā, ka līdzīgi likumi ir izmantoti protestu apspiešanai pārējā komunistu pārvaldītajā Ķīnā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu