Tiešraides arhīvs ⟩ Pikets pie Baltkrievijas vēstniecības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgā, iepretim Baltkrievijas vēstniecībai, Elijas ielā 18, pie Jēzus Baznīcas trešdien notiek pikets, lai paustu atbalstu Baltkrievijas sabiedrībai, kas iebilst pret prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu.

? Tiešraide! Rīgā, iepretim Baltkrievijas vēstniecībai, notiek pikets, lai paustu atbalstu Baltkrievijas sabiedrībai, kas iebilst pret prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Posted by LTV Ziņu Dienests on Trešdiena, 2020. gada 12. augusts

Vairāk nekā 100 cilvēku sit plaukstas un skandē "Brīvību! Brīvību!" "Svabodu narodu", "Žive Belarus!" un citus saukļus.

Saeimas deputāte Lolita Čigāne uzsvēra baltkrievu tautas tiesības uz brīvību un aicināja visus ar klusuma brīdi pieminēt visus, kas ievainoti vai noglaināti šajā cīņā. 

Ar uzrunu uzstājās arī Dainis Īvāns, uzsverot, ka baltkrieviem atbalsts visā Eiropā un pasaulē ir ļoti nepieciešams. "Šobrīd nav svarīgi, vai diktators ir ieguvis 3 vai 20% balsu. Ir skaidrs, ka viņš ir neleģitīms vadonis, kura rokas ir aptraipītas ar asinīm, tāpat kā Sīrijas diktatoram, un viņam ir jāaiziet."

Viņš uzsvēra, ka ir izaugusi jauna paaudze, kurai vairs nepiemīt padomju domāšanas un kuru nestindzina bailes kā tos, kuri piedzīvojuši padomju represijas. "Mums šie cilvēki ir jāatbalsta!"

Kā ziņots, Baltkrievijas policija, liekot lietā trokšņa granātas un ūdens lielgabalus, izklīdināja protestus, kas valsts lielākajās pilsētās svētdienas vakarā sākās pēc prezidenta vēlēšanām, kuru rezultāti, kā apgalvo opozīcija, ir viltoti.

Pēdējo trīs dienu laikā protestos aizturēti kopumā jau aptuveni 6000 cilvēku.

Policija pret protestētājiem pielieto pārmērīgu spēku, izraisot starptautiskās sabiedrības nosodījumu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu