Lietuva pagarina Covid-19 apturēšanai noteikto robežkontroli, bet nosaka izņēmumu attiecībā uz Baltkrievijas pilsoņu iebraukšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Lietuvas valdība trešdien, 12. augustā, nolēmusi līdz septembra vidum pagarināt jaunā koronavīrusa izplatības ierobežošanai noteikto robežkontroli lidostās un Klaipēdas jūras ostā, bet vienlaikus paziņojusi, ka noteiks jaunu izņēmumu attiecībā uz Baltkrievijas pilsoņu iebraukšanu.

Nolemts, ka Covid-19 dēļ noteiktie aizliegumi turpmāk netiks attiecināti uz ārvalstu studentiem, investoriem, uz Baltkrievijas pilsoņiem, kuri ierodas valstī humānu apsvērumu dēļ, kā arī uz ārvalstniekiem, kas citā valstī reģistrējuši partnerattiecības ar Lietuvas pilsoņiem vai citām Lietuvā likumīgi dzīvojošām personām.

Iekšlietu ministrija tika ierosinājusi iekļaut Baltkrievijas pilsoņus to ārvalstnieku skaitā, uz kuriem netiek attiecināti esošie aizliegumi, ņemot vērā pašreizējo notikumu attīstību kaimiņvalstī, valdības sēdē norādījusi iekšlietu ministre Rita Tamašuniene.

Kā žurnālistiem pēc sēdes paziņojis premjerministrs Sauļus Skvernelis, Baltkrievijā turpinoties vardarbīgai protestu apspiešanai pēc svētdien notikušajām prezidenta vēlēšanām, Lietuva atļaus kaimiņvalsts pilsoņiem iebraukt humānu apsvērumu dēļ, .

Viņš norādījis, ka Lietuvā tiks ielaistas personas, kuras meklē patvērumu no politiskā spiediena vai kurām nepieciešama humānā palīdzība, bet nav sniedzis sīkāku informāciju par paredzētajiem izņēmumiem un to darbības laiku.

Premjera padomnieks, valdības izveidotās koronavīrusa epidēmijas apkarošanas darba grupas preses pārstāvis Ģiedrjus Surplis Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas LRT ziņu portālam sacījis, ka paredzētais izņēmums attiecībā uz Baltkrievijas pilsoņiem varētu tikt apstiprināts ceturtdien, bet piebildis, ka vēl nav noteikta viņu pašizolācijas kārtība.

Valdība arī apstiprinājusi Iekšlietu ministrijas ierosinājumu saistībā ar pašreizējo Covid-19 situāciju un tendencēm pagarināt robežkontroli lidostās un Klaipēdas jūras ostā vēl uz mēnesi - līdz 14.septembrim.

"Tāpat kā līdz šim tiks veikta robežkontrole jūras ostā un lidostās, kā arī aktīvāka patrulēšana uz tiem ceļiem, kuri ved no Polijas un Latvijas. Kamēr jaunu inficēšanās gadījumu skaits nesamazinās, mums jāizturas atbildīgi," uzsvērusi Tamašuniene.

Baltijas valstis savas robežas cita citai atvēra maija vidū, bet dokumentu kontroli pie Latvijas robežas Lietuva pārtrauca jūnija sākumā.

Lietuvas un Polijas sauszemes robeža atvērta kopš jūnija vidus, bet pēdējā laikā pie Polijas un Latvijas robežām dežurējošo robežsargu un policistu skaits palielināts, jo līdz ar jaunā koronavīrusa izplatības pieaugumu robežas šķērsotāji tiek pārbaudīti rūpīgāk. Ierodoties Lietuvā no Polijas, kur pieaug jaunatklāto inficēšanās gadījumu skaits, pašlaik noteikta obligāta divu nedēļu pašizolācija.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu